Vandre langs Borgleden

Benytt muligheten nå i påsken til å komme deg ut på tur!

Våren har kommet for fullt langs Borgleden!

Vi opplever i våre kommuner langs Borgleden at livet er annerledes på grunn av Covid-19. Det er mye vi ikke kan gjøre, men det å gå på tur er noe vi fortsatt kan! Pilegrimsleden ligger der klar til å opplevelses. Dette er en tur du både kan gå alene, eller med din egen kohort. Vandreforholdene er flotte, og trenger du tips kan du også kontakte pilegrimssenteret.

Langs Borgleden kan du vandre i enkelt og tilgjengelig terreng. Underveis finner du vakre landskap, flotte kirkebygg og herregårder – og du oppdager nye steder. Langs deler av veien er det også satt opp flotte informasjonsskilt. Her kan du lese om de som levde der før oss. Visste du for eksempel at hvem som har satt opp Tunesteinen, hva steinsirklene i Råde egentlig handler om, eller har du sett hvor vakkert alle middelalderkirkene ligger der på sine høyder – bygget for 1000 år siden. Du møter både skog og kyst, og vakre parkområder som i Ås.

Smør deg en ekstra god matpakke med noe varmt i termosen og en god sjokoladebit, og finn deg et godt sted å ta pause, så blir vandringen enda bedre. God tur!