Moss - Son

12 KM
4 timer
Fra byen Moss er det enkelt å vandre på pilegrimsleden nordover – til vakre Son. Deler av turen går langs kyststien, og byr på flott utsikt over Oslofjorden samt bademuligheter om sommeren.
Enkel tur

Gradering på turforslag

Alle turforslagene på pilegrimsleden.no er gradert etter en nasjonal standard for merking av vanskelighetsgrad, slik at du enklere kan finne en tur som passer for deg.

Grønn = Enkel

Dette er stort sett korte og enkle turer som passer for alle, uten krav til spesielle ferdigheter eller utstyr. I de tilfeller hvor det er tilrettelagt for rullestolbrukere eller barnevogn, merkes dette spesielt.

Blå = Middels

Dette er turer som passer for deg som har grunnleggende turferdigheter og er i normal fysisk form.

Rød = Krevende

Turer merket med rødt passer for erfarne turgåere, med god utholdenhet. Turene krever ofte gode tursko og annet turutstyr, samt kunnskap om kart og kompass.

Svart = Ekstra krevende

Dette er turer passer for erfarne fjellfolk, med god fysikk, styrke og utholdenhet. Godt turutstyr og gode kunnskaper om kart og kompass er nødvendig på slike turer.

Hvor krevende en tur er bestemmes blant annet av antall høydemeter (stigning) og lengde på turen. Selv om turen går i flatt terreng, kan den merkes med rødt dersom den er veldig lang. Og motsatt, selv om turen er kort, kan den merkes med svart dersom den går i bratt og krevende terreng.

Ligger langs Borgleden
Foto: Hanne Huseby

Moss - Son

Vandringen starter ved Moss kirke som ligger i sentrum av byen. Deretter fortsetter du å gå gjennom Møllebyen i nærheten av Mossefossen. Dette er det gamle restaurerte industriområdet, med blant annet Moss by- og industrimuseum. Turen tar deg videre forbi den staselige Konventionsgården og fortsetter gjennom Mosseskogen. Etter å ha passert fylkesgrensen kommer du etter hvert til tettstedet Son.


VERDT Å VITE

Son sentrum

Son sentrum ligger nede ved fjorden og er spesielt kjent for sin vakre trehus- bebyggelse fra Hollendertiden. I sentrum finner du blant annet et kystkultursenter, flere spisesteder og butikker.


Overnattingsmuligheter


Kollektivtrafikk

Moss er enkelt tilgjengelig med både tog og buss, og Moss kirke ligger i gang- avstand fra togstasjonen.

Fra Son kan du ta tog – med ankomst Sonsveien som er 3 km fra sentrum. Lokalbusser går herfra til Son sentrum, Moss eller Vestby. I tillegg kan du i sommersesongen ta hurtigbåt fra Son til Aker Brygge i Oslo.

For å planlegge turen din kan du finne rutetider på www.ruter.no

Andre turer i nærheten

Hvor mange dager vil du gå?
Velg led

[[ notice ]]

Vi fant ingen turforslag etter dine ønsker.
Prøv å filtrere på noe annet.