Rygge - Moss

11 KM
4 timer
Fra Rygge middelalderkirke som ble bygget rundt 1170, går turen gjennom variert landskap med jorder, skog, tettbebyggelse og kulturminner. Den siste delen av etappen følger kyststien.
Enkel tur

Gradering på turforslag

Alle turforslagene på pilegrimsleden.no er gradert etter en nasjonal standard for merking av vanskelighetsgrad, slik at du enklere kan finne en tur som passer for deg.

Grønn = Enkel

Dette er stort sett korte og enkle turer som passer for alle, uten krav til spesielle ferdigheter eller utstyr. I de tilfeller hvor det er tilrettelagt for rullestolbrukere eller barnevogn, merkes dette spesielt.

Blå = Middels

Dette er turer som passer for deg som har grunnleggende turferdigheter og er i normal fysisk form.

Rød = Krevende

Turer merket med rødt passer for erfarne turgåere, med god utholdenhet. Turene krever ofte gode tursko og annet turutstyr, samt kunnskap om kart og kompass.

Svart = Ekstra krevende

Dette er turer passer for erfarne fjellfolk, med god fysikk, styrke og utholdenhet. Godt turutstyr og gode kunnskaper om kart og kompass er nødvendig på slike turer.

Hvor krevende en tur er bestemmes blant annet av antall høydemeter (stigning) og lengde på turen. Selv om turen går i flatt terreng, kan den merkes med rødt dersom den er veldig lang. Og motsatt, selv om turen er kort, kan den merkes med svart dersom den går i bratt og krevende terreng.

Ligger langs Borgleden

Rygge kirke - Moss kirke

Fra middelalderkirken går turen langs hovedveien før du går inn i skogs- terreng. Langs leden går du på hulvei og gravfelt i utkanten av Værne kloster. Telemarkslunden, et fredet naturreservat med bøkeskog og gravfelt er også verd et stopp. Leden forsetter i vakker løvskog,

og du vil snart komme frem til en stor hul eik. Før leden nærmer seg Moss sentrum er det flott utsikt over Oslofjorden. Etappens mål er Moss kirke som ble bygget i 1861 på tuftene av gamle kirkeruiner.

VERDT Å VITE

Etappen her egner seg godt som sykkeletappe, kan også kombineres med etappen Råde – Rygge; etappen blir da ca. 25 km.


Overnattingsmuligheter

Kallum Søndre gård, Rabekkgata 38. 1526 Moss + 47 90 94 98 65 www.kallumsondre.info
Moss Hotell, Dronningens gt 21. 1531 Moss + 47 69 20 24 20 www.moss-hotel.no


Kollektivtrafikk / tilgjengelighet

Det er gode tog- og bussforbindelser Rygge og Moss.

For å planlegge turen kan du gå inn på

www.ruter.no


Infoskilt

Langs turene på pilegrimsleden i Østfold finner du gode informasjonsskilt ved kultur- og fornminner. Her lærer du mye spennende om menneskers liv og historie gjennom århundrene.

Andre turer i nærheten

Hvor mange dager vil du gå?
Velg led

[[ notice ]]

Vi fant ingen turforslag etter dine ønsker.
Prøv å filtrere på noe annet.