Nasjonal Pilegrimskonferanse 2024

Nasjonalt pilegrimssenter gjentar suksessen, og inviterer samarbeidspartnere til den årlige pilegrimskonferansen i Erkebispegården 14. og 15. mars 2024. Sammen skal vi la oss inspirere og motivere til å skape et bærekraftig og godt tilbud for pilegrimer i årene som kommer.

Kvinne vandrer med sekk på ryggen. Foto

Kulturarv, natur og miljø

Det er en glede for oss å nok en gang ønske velkommen til den årlige nasjonale pilegrimskonferansen i Erkebispegården i Trondheim, den 14. og 15. mars 2024.

Årets konferanse har fått overskriften kulturarv, natur og miljø. Pilegrimsleden som lokalt kulturminne og turvei til det større internasjonale bildet. Hva slags kulturminne er egentlig pilegrimsledene, og hvilken kulturarv er det de representerer? Hvordan jobbe med konkrete fysiske tiltak for å fremme økt bruk av leden og samtidig verne naturen? Og for alle oss som sammen arbeider for å gjøre ledene mer kjent og brukt, hva er egentlig god og riktig forvaltning?

Det blir både foredrag og panelsamtaler, ny kunnskap og spennende innledere, og selvfølgelig god tid til samtaler og treff med pilegrimsinteresserte fra fjern og nær. Trivelig konferansemiddag bak glassveggene i besøkssenteret blir det også – med flott utsyn til en vinteropplyst Nidarosdom.

Fullt program og link til påmelding kommer.

Konferanse i Erkebispegården i Trondheim. Foto

Foto: Amalie Holm

Pilegrimsprisen 2024 – vi ønsker nominasjoner!

Kjenner du til noen som gjør en stor innsats for pilegrimsleden eller pilegrimssatsingen i Norge? Fram til 15. februar 2024 kan du foreslå disse som kandidater til Pilegrimsprisen 2024.

Pilegrimsprisen deles hvert år ut til personer eller organisasjoner som har gjort en særlig innsats for Pilegrimsleden eller pilegrimssatsningen. Innsatsen kan gjelder alle aspekter ved leden og arbeidet. Vinneren blir valgt av en jury på bakgrunn av nominasjonsforslag. Juryen består av Nasjonalt Pilegrimssenter og ledelsen i Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider. Prisen blir delt ut på Nasjonal pilegrimskonferanse 14.- 15. mars 2024.

Send forslag med begrunnelse til: post@pilegrimsleden.no (forslag uten begrunnelse behandles ikke).