Immanuels kirke Halden - Berg middelalderkirke

5 KM
2 timer
Fra Immanuels kirke Halden til Berg middelalderkirke. Turen går fra sentrum og over elven Tista. Leden går videre gjennom trivelig gammel bebyggelse, forbi Rød Herregård og opp til landbruksområdet Berg.
Enkel tur

Gradering på turforslag

Alle turforslagene på pilegrimsleden.no er gradert etter en nasjonal standard for merking av vanskelighetsgrad, slik at du enklere kan finne en tur som passer for deg.

Grønn = Enkel

Dette er stort sett korte og enkle turer som passer for alle, uten krav til spesielle ferdigheter eller utstyr. I de tilfeller hvor det er tilrettelagt for rullestolbrukere eller barnevogn, merkes dette spesielt.

Blå = Middels

Dette er turer som passer for deg som har grunnleggende turferdigheter og er i normal fysisk form.

Rød = Krevende

Turer merket med rødt passer for erfarne turgåere, med god utholdenhet. Turene krever ofte gode tursko og annet turutstyr, samt kunnskap om kart og kompass.

Svart = Ekstra krevende

Dette er turer passer for erfarne fjellfolk, med god fysikk, styrke og utholdenhet. Godt turutstyr og gode kunnskaper om kart og kompass er nødvendig på slike turer.

Hvor krevende en tur er bestemmes blant annet av antall høydemeter (stigning) og lengde på turen. Selv om turen går i flatt terreng, kan den merkes med rødt dersom den er veldig lang. Og motsatt, selv om turen er kort, kan den merkes med svart dersom den går i bratt og krevende terreng.

Ligger langs Borgleden

Immanuels kirke Halden - Berg middelalderkirke

Immanuels kirke er en korskirke i sen empirestil fra 1833 midt i Halden. Herfra går turen over elven Tista, og inn i en av de eldre gatene med koselig småhusbebyggelse. Det anbefales et stopp ved Rød Herregård. Bygget og museet viser deg herregårdens interiør slik det var den gangen den var bebodd. Her er det stuer, ballsal, bibliotek og ikke minst det vakre parkanlegget. Stedet har også en kafé. Turen går videre opp igjennom landskapet og ender ved Berg middelalder- kirke fra 1100-tallet.

VERDT Å VITE

Rød Herregård er en del av Halden historiske samlinger. Du kan finne mer info her: www.ostfoldmuseene.no


Overnattingsmuligheter

I Halden finnes flere overnattings- muligheter:

Fredriksten Camping, 1768 Halden +47 69 18 40 32
Park Hotel, Marcus Thranes gate 30, 1776 Halden +4769211500

I nærheten av Berg kirke ligger gården Østgaard som tilbyr overnatting i idylliske omgivelser Brødenveien 31, 1763 Halden

Kollektivtrafikk / tilgjengelighet

Halden by er enkelt tilgjengelig med tog. Berg middelalder kirke ligger cirka 5 km vest fra Halden sentrum – 7 minutters kjøring. Det går buss fra Halden bussterminal til Berg kirke.

For mer informasjon: www.ruter.no


Infoskilt

Langs turene på pilegrimsleden i Østfold finner du gode informasjonsskilt ved kultur- og fornminner. Her lærer du mye spennende om menneskers liv og historie gjennom århundrene.

Andre turer i nærheten

Hvor mange dager vil du gå?
Velg led

[[ notice ]]

Vi fant ingen turforslag etter dine ønsker.
Prøv å filtrere på noe annet.