Råde - Rygge

13 KM
5 timer
Fra Råde kirke til Rygge kirke. Denne turen går mellom to av distriktets middelalderkirker, landskap med jorder og gjennom små skogteiger i et vakkert kulturlandskap. Så hva venter du på? Nå er det bare å komme seg ut på tur.
Enkel tur

Gradering på turforslag

Alle turforslagene på pilegrimsleden.no er gradert etter en nasjonal standard for merking av vanskelighetsgrad, slik at du enklere kan finne en tur som passer for deg.

Grønn = Enkel

Dette er stort sett korte og enkle turer som passer for alle, uten krav til spesielle ferdigheter eller utstyr. I de tilfeller hvor det er tilrettelagt for rullestolbrukere eller barnevogn, merkes dette spesielt.

Blå = Middels

Dette er turer som passer for deg som har grunnleggende turferdigheter og er i normal fysisk form.

Rød = Krevende

Turer merket med rødt passer for erfarne turgåere, med god utholdenhet. Turene krever ofte gode tursko og annet turutstyr, samt kunnskap om kart og kompass.

Svart = Ekstra krevende

Dette er turer passer for erfarne fjellfolk, med god fysikk, styrke og utholdenhet. Godt turutstyr og gode kunnskaper om kart og kompass er nødvendig på slike turer.

Hvor krevende en tur er bestemmes blant annet av antall høydemeter (stigning) og lengde på turen. Selv om turen går i flatt terreng, kan den merkes med rødt dersom den er veldig lang. Og motsatt, selv om turen er kort, kan den merkes med svart dersom den går i bratt og krevende terreng.

Ligger langs Borgleden

Råde kirke - Rygge kirke

Borgleden gjennom Råde byr blant annet på på vakkert landskap langs raryggen. De mange kulturminnene i området vitner om at raet har gitt gode bo- og vekstvilkår i tusenvis av år. Fra Råde middelalderkirke fra 1185, bringer leden deg etter hvert langs jernbane- linjen og du passerer gravhaugene og krigsminnene i Sognslunden.
Fra Rygge stasjon kan du se Rygge middelalderkirke fra 1170 oppe på en høyde mot nordvest. Kirken er et vakkert skue der den står i håndhogde kvadrater lagt i mønster av porfyr og granitt.

VERDT Å VITE

Etappen her egner seg godt som en sykkeletappe, og kan også kombineres med etappene Sarpsborg – Råde; etappen blir da 34.5 km. Rygge – Moss; etappen blir ca. 25 km.


Overnattingsmuligheter

Grønn pause +47 92 26 20 16

www.gronnpause.no


Kollektivtrafikk / tilgjengelighet

Det er gode tog- og bussforbindelser Råde og Rygge. For å planlegge turen kan du gå inn på www.ruter.no


Infoskilt

Langs turene på pilegrimsleden i Østfold finner du gode informasjonsskilt ved kultur- og fornminner. Her lærer du mye spennende om menneskers liv og historie gjennom århundrene.

Andre turer i nærheten

Hvor mange dager vil du gå?
Velg led

[[ notice ]]

Vi fant ingen turforslag etter dine ønsker.
Prøv å filtrere på noe annet.