Ås - Oppegård

15 KM
5 timer
Startpunktet for etappen er Ås kirke. Deretter vandrer du gjennom flott kulturlandskap, og områder som er preget av jordbruk og gårder.
Enkel tur

Gradering på turforslag

Alle turforslagene på pilegrimsleden.no er gradert etter en nasjonal standard for merking av vanskelighetsgrad, slik at du enklere kan finne en tur som passer for deg.

Grønn = Enkel

Dette er stort sett korte og enkle turer som passer for alle, uten krav til spesielle ferdigheter eller utstyr. I de tilfeller hvor det er tilrettelagt for rullestolbrukere eller barnevogn, merkes dette spesielt.

Blå = Middels

Dette er turer som passer for deg som har grunnleggende turferdigheter og er i normal fysisk form.

Rød = Krevende

Turer merket med rødt passer for erfarne turgåere, med god utholdenhet. Turene krever ofte gode tursko og annet turutstyr, samt kunnskap om kart og kompass.

Svart = Ekstra krevende

Dette er turer passer for erfarne fjellfolk, med god fysikk, styrke og utholdenhet. Godt turutstyr og gode kunnskaper om kart og kompass er nødvendig på slike turer.

Hvor krevende en tur er bestemmes blant annet av antall høydemeter (stigning) og lengde på turen. Selv om turen går i flatt terreng, kan den merkes med rødt dersom den er veldig lang. Og motsatt, selv om turen er kort, kan den merkes med svart dersom den går i bratt og krevende terreng.

Ligger langs Borgleden
Foto: Ola Rønne

Ås - Oppegård

Størsteparten av etappen er på asfalt, men i den siste delen er du på skogsvei gjennom Nøstvedtmarka før du kommer til Oppegård og tettbebyggelsen der.

Underveis krysser du også Leonardo da Vinci-brua til kunstneren Vebjørn Sand og du går forbi Nordby kirke.

Kollektivtrafikk / tilgjengelighet

Tog og buss . Ås stasjon og Oppegård stasjon

For mer informasjon: www.ruter.no

Andre turer i nærheten

Hvor mange dager vil du gå?
Velg led

[[ notice ]]

Vi fant ingen turforslag etter dine ønsker.
Prøv å filtrere på noe annet.