Bakke - Fredriksten festning

21 KM
6 timer
Fra Bakke til Fredriksten festning. Første del av turen befinner du deg på Kyststien i et området preget av stein- huggervirksomhet. Langs denne leden ble det i 2014 funnet et lite kamskjell- symbol i bly fra tidligere pilegrimer.
Enkel tur

Gradering på turforslag

Alle turforslagene på pilegrimsleden.no er gradert etter en nasjonal standard for merking av vanskelighetsgrad, slik at du enklere kan finne en tur som passer for deg.

Grønn = Enkel

Dette er stort sett korte og enkle turer som passer for alle, uten krav til spesielle ferdigheter eller utstyr. I de tilfeller hvor det er tilrettelagt for rullestolbrukere eller barnevogn, merkes dette spesielt.

Blå = Middels

Dette er turer som passer for deg som har grunnleggende turferdigheter og er i normal fysisk form.

Rød = Krevende

Turer merket med rødt passer for erfarne turgåere, med god utholdenhet. Turene krever ofte gode tursko og annet turutstyr, samt kunnskap om kart og kompass.

Svart = Ekstra krevende

Dette er turer passer for erfarne fjellfolk, med god fysikk, styrke og utholdenhet. Godt turutstyr og gode kunnskaper om kart og kompass er nødvendig på slike turer.

Hvor krevende en tur er bestemmes blant annet av antall høydemeter (stigning) og lengde på turen. Selv om turen går i flatt terreng, kan den merkes med rødt dersom den er veldig lang. Og motsatt, selv om turen er kort, kan den merkes med svart dersom den går i bratt og krevende terreng.

Ligger langs Borgleden

Bakke - Fredriksted festning

Fra Bakke vandrer du ned til Iddefjorden, før leden fortsetter i et mer kupèrt terreng. Her kan du se deler av en gammel jernbanetrase anlagt for å frakte stein ned til sjøen, og tydelige spor etter steinhuggerne. Idd middelalderkirke fra 1100-tallet ligger vakkert plassert på Iddesletten. Videre går veien over åpne jorder og gårdstun. Fra Øberg og mot Fredriksten festning går leden på en gammel hovedvei. Festningen er et unikt sted med en fantastisk historie og har en used- vanlig flott beliggenhet. Her er det mye å utforske for liten og stor.

VERDT Å VITE

Fredriksten festning

Du kan finne mer info på nettsidene:

www.ostfoldmuseene.no


Overnattingsmuligheter

Bakke camping, Iddefjordveien 907, 1765 Halden +47 90 95 41 85 www.bakkecamping.com Langholmen Camping, Iddefjordsveien 159 1765 Halden +47 91 17 26 17

Fredriksten Camping, 1768 Halden +47 69 18 40 32
Det finnes mange hoteller i Halden.


Kollektivtrafikk / tilgjengelighet

Halden er enkelt tilgjengelig med tog. Bussen fra Halden bussterminal; Halden-Prestebakke-Kornsjø går forbi Bakke. Bakke ligger 15 km fra Halden med bil tar det 20 minutter.

For mer informasjon: www.ruter.no


Infoskilt

Langs turene på pilegrimsleden i Østfold finner du gode informasjonsskilt ved kultur- og fornminner. Her lærer du mye spennende om menneskers liv og historie gjennom århundrene.

Andre turer i nærheten

Hvor mange dager vil du gå?
Velg led

[[ notice ]]

Vi fant ingen turforslag etter dine ønsker.
Prøv å filtrere på noe annet.