Skjeberg - Borgarsyssel

8,5 KM
3 timer
Gjennom et variert og frodig kulturlandskap kan du oppleve Borgleden fra riksgrensen i Halden, gjennom Østfold og helt inn til Oslo. Borgleden går igjennom frodig kulturlandskap og byr på både skog- og kulturlandskap. Borgleden egner seg både for dagsetapper, kort vandring eller som en del av en langvandring.
Enkel tur

Gradering på turforslag

Alle turforslagene på pilegrimsleden.no er gradert etter en nasjonal standard for merking av vanskelighetsgrad, slik at du enklere kan finne en tur som passer for deg.

Grønn = Enkel

Dette er stort sett korte og enkle turer som passer for alle, uten krav til spesielle ferdigheter eller utstyr. I de tilfeller hvor det er tilrettelagt for rullestolbrukere eller barnevogn, merkes dette spesielt.

Blå = Middels

Dette er turer som passer for deg som har grunnleggende turferdigheter og er i normal fysisk form.

Rød = Krevende

Turer merket med rødt passer for erfarne turgåere, med god utholdenhet. Turene krever ofte gode tursko og annet turutstyr, samt kunnskap om kart og kompass.

Svart = Ekstra krevende

Dette er turer passer for erfarne fjellfolk, med god fysikk, styrke og utholdenhet. Godt turutstyr og gode kunnskaper om kart og kompass er nødvendig på slike turer.

Hvor krevende en tur er bestemmes blant annet av antall høydemeter (stigning) og lengde på turen. Selv om turen går i flatt terreng, kan den merkes med rødt dersom den er veldig lang. Og motsatt, selv om turen er kort, kan den merkes med svart dersom den går i bratt og krevende terreng.

Ligger langs Borgleden

Skjeberg - Borgarsyssel


Fra Skjeberg kirke, Østfolds største middelalderkirke, bygget på 1100 tallet går turen i enkelt terreng – og bringer deg gjennom et variert historisk landskap frem til Olavsbyen Sarpsborg.

Fra kirken går du på hovedveien et stykke, før du svinger til venstre inn i et jordbruks og skogsområde. Leden går så til Hafslund kirke, som ligger i nær tilknytning til Hafslund Hovedgård - en av Norges fineste herregårder. I enden av parkanlegget er det flere hellerist- ninger. Videre fra hovedgården følger du nå Tusenårsstien - som ble laget til Sarpsborgs 1000-års jubileum. På Borgarsyssel museum finner du blant annet St. Nikolas kirkeruin og flere historiske bygg. Museet har også utstilling, kafé og butikk i Olavs hall.

VERDT Å VITE

Borgarsyssel museum

Utenfor museet står milesteinen - som viser at det er 754 km til Nidaros. Museet har også et 32 meter høyt utkikkstårn som gir en fantastisk utsikt over hele distriktet.

Overnattingsmuligheter

Scandic Sarpsborg (Sandesundveien 1, 1706 Sarpsborg)

Quality Hotel (Bjørnstadveien 20, 1713 Sarpsborg)

Infoskilt

Langs turene på pilegrimsleden i Østfold møter du fine informasjonsskilt ved kulturminner. Her lærer du mye spen- nende om menneskers liv og historie gjennom århundrene.

Kollektivtrafikk / tilgjengelighet

Tog til Sarpsborg
Skjeberg kirke – 10 min kjøring fra togstasjon – også tilgjengelig med buss Borgarsyssel ligger i gangavstand fra togstasjon.

For mere informasjon: www.ruter.no

Andre turer i nærheten

Hvor mange dager vil du gå?
Velg led

[[ notice ]]

Vi fant ingen turforslag etter dine ønsker.
Prøv å filtrere på noe annet.