Borgarsyssel - Råde kirke

21,5 km KM
6 timer
Fra Borgarsyssel museum går leden langs byens travle gater og ut i et variert kulturlandskap. På Soli Brug har nytt liv gjenoppstått på ruinene etter Nord-Europas største sagbruk. Siste stopp er Råde middelalderkirke.
Enkel tur

Gradering på turforslag

Alle turforslagene på pilegrimsleden.no er gradert etter en nasjonal standard for merking av vanskelighetsgrad, slik at du enklere kan finne en tur som passer for deg.

Grønn = Enkel

Dette er stort sett korte og enkle turer som passer for alle, uten krav til spesielle ferdigheter eller utstyr. I de tilfeller hvor det er tilrettelagt for rullestolbrukere eller barnevogn, merkes dette spesielt.

Blå = Middels

Dette er turer som passer for deg som har grunnleggende turferdigheter og er i normal fysisk form.

Rød = Krevende

Turer merket med rødt passer for erfarne turgåere, med god utholdenhet. Turene krever ofte gode tursko og annet turutstyr, samt kunnskap om kart og kompass.

Svart = Ekstra krevende

Dette er turer passer for erfarne fjellfolk, med god fysikk, styrke og utholdenhet. Godt turutstyr og gode kunnskaper om kart og kompass er nødvendig på slike turer.

Hvor krevende en tur er bestemmes blant annet av antall høydemeter (stigning) og lengde på turen. Selv om turen går i flatt terreng, kan den merkes med rødt dersom den er veldig lang. Og motsatt, selv om turen er kort, kan den merkes med svart dersom den går i bratt og krevende terreng.

Ligger langs Borgleden

Borgarsyssel - Råde kirke

Fra Borgarsyssel går du gjennom Sarpsborgs hovedgate St. Marie gate – og fortsetter videre mot Tune kirke som ligger ved det idylliske Tunevannet. Turen går videre delvis på gamle kongevei gjennom et variert landskap. Det anbefales mange stopp underveis, her er det både gravfelt, St. Olavskilde, kunstgalleri og lakseelv for å nevne noe. Du må regne med å bruke hele dagen på etappen. Turen kan også sykles, men noen steder må du gå av å trille sykkelen.


VERDT Å VITE

Borgarsyssel museum

Utenfor museet står milesteinen som viser at det er 754 km til Nidaros. Museet har også et 32 meter høyt utkikkstårn som gir en fantastisk utsikt over hele distriktet. www.ostfoldmuseene.no


Opstadfeltet

ligger noen hundre meter fra Borgleden og er et av de største gravfeltene i Norge – datert fra 1500-tallet f. kr frem mot vikingetiden. Mer info om feltet: www.kulturminnesok.no


Overnattingsmuligheter

Scandic Hotel Sarpsborg, Sandesundveien 1, 1706 Sarpsborg +47 69 12 42 00
Quality Hotel og Badeland, Bjørnstadveien 20, 1713 Sarpsborg +47 69 10 15 00

Stenbekk misjonssenter +47 40 81 48 61 www.stenbekk.no for grupper over 5 personer Grønn pause +47 92 26 20 16 www.gronnpause.no


Kollektivtrafikk

Sarpsborg er enkelt tilgjengelig med
tog og buss, og Borgarsyssel museum ligger i gangavstand fra stasjonen og bussterminalen. Det er også gode tog- og bussforbindelser til Råde.

For å planlegge turen kan du gå inn på

www.ruter.no

Infoskilt

Langs turene på pilegrimsleden i Østfold finner du gode informasjonsskilt ved kultur- og fornminner. Her lærer du mye spennende om menneskers liv og historie gjennom århundrene.

Andre turer i nærheten

Hvor mange dager vil du gå?
Velg led

[[ notice ]]

Vi fant ingen turforslag etter dine ønsker.
Prøv å filtrere på noe annet.