Oppegård - Oslo

18,5 KM
5 timer
På den siste etappen av Borgleden vandrer du både på kongeveien, oldtidsveien, gjennom bystrøk og så gjennom den flotte Ekebergparken med sine mange statuer.
Enkel tur

Gradering på turforslag

Alle turforslagene på pilegrimsleden.no er gradert etter en nasjonal standard for merking av vanskelighetsgrad, slik at du enklere kan finne en tur som passer for deg.

Grønn = Enkel

Dette er stort sett korte og enkle turer som passer for alle, uten krav til spesielle ferdigheter eller utstyr. I de tilfeller hvor det er tilrettelagt for rullestolbrukere eller barnevogn, merkes dette spesielt.

Blå = Middels

Dette er turer som passer for deg som har grunnleggende turferdigheter og er i normal fysisk form.

Rød = Krevende

Turer merket med rødt passer for erfarne turgåere, med god utholdenhet. Turene krever ofte gode tursko og annet turutstyr, samt kunnskap om kart og kompass.

Svart = Ekstra krevende

Dette er turer passer for erfarne fjellfolk, med god fysikk, styrke og utholdenhet. Godt turutstyr og gode kunnskaper om kart og kompass er nødvendig på slike turer.

Hvor krevende en tur er bestemmes blant annet av antall høydemeter (stigning) og lengde på turen. Selv om turen går i flatt terreng, kan den merkes med rødt dersom den er veldig lang. Og motsatt, selv om turen er kort, kan den merkes med svart dersom den går i bratt og krevende terreng.

Ligger langs Borgleden

Oppegård - Oslo

Fra Ekebergparken begynner turen ned mot Minneparken, der du finner spor av middelalderens sentrum i Oslo. Underveis på turen møter du også Grønliåsen med sine gravfelt fra jernalder, «kongebordet» og Nordstrand kirke. Om kongebordet, kan vi lese at stedet ifølge kongesagaene ble besøkt av Kong Sverre på 1200 tallet.


Kollektivtrafikk / tilgjengelighet

Tog – Oppegård stasjon - Oslo stasjon

For mer informasjon: www.ruter.no

Andre turer i nærheten

Hvor mange dager vil du gå?
Velg led

[[ notice ]]

Vi fant ingen turforslag etter dine ønsker.
Prøv å filtrere på noe annet.