Ingedal - Skjeberg

8 KM
3 timer
Turen starter og stopper ved middelalderkirkene Ingedal kirke og Skjeberg kirke. En fin tur i frodig, variert landskap, hovedsakelig på vei, sti og tettbebyggelse i områder med fornminner.
Enkel tur

Gradering på turforslag

Alle turforslagene på pilegrimsleden.no er gradert etter en nasjonal standard for merking av vanskelighetsgrad, slik at du enklere kan finne en tur som passer for deg.

Grønn = Enkel

Dette er stort sett korte og enkle turer som passer for alle, uten krav til spesielle ferdigheter eller utstyr. I de tilfeller hvor det er tilrettelagt for rullestolbrukere eller barnevogn, merkes dette spesielt.

Blå = Middels

Dette er turer som passer for deg som har grunnleggende turferdigheter og er i normal fysisk form.

Rød = Krevende

Turer merket med rødt passer for erfarne turgåere, med god utholdenhet. Turene krever ofte gode tursko og annet turutstyr, samt kunnskap om kart og kompass.

Svart = Ekstra krevende

Dette er turer passer for erfarne fjellfolk, med god fysikk, styrke og utholdenhet. Godt turutstyr og gode kunnskaper om kart og kompass er nødvendig på slike turer.

Hvor krevende en tur er bestemmes blant annet av antall høydemeter (stigning) og lengde på turen. Selv om turen går i flatt terreng, kan den merkes med rødt dersom den er veldig lang. Og motsatt, selv om turen er kort, kan den merkes med svart dersom den går i bratt og krevende terreng.

Ligger langs Borgleden

Ingedal - Skjeberg

Fra Ingedal middelalderkirke fra 1200 tallet går du ca. 1 km langs riksvei 118 før du går inn til høyre mot skogen og skogen og høyde- draget. Etter ca. 2 km kommer du frem til Skjeberg stasjonsby.
Herfra går leden gjennom boligområder og forbi en hulvei. Videre opp i boligområdet kommer du inn i nytt skogsområde med graver fra bronsealderen og en gammel husmannsplass. Leden går så gjennom landbruksområdet før du kommer frem til Skjeberg kirke, Østfolds største middelalderkirke fra 1100-tallet.


VERDT Å VITE

Overnattingsmuligheter

Høk kro og motell, Ingedalveien 300, 1747 Skjeberg tlf. +47 69 16 80 00 www.hokkro.no
Høysand camping, Nancy Johannessens vei 5, 1747 Skjeberg +47 99 12 71 00

Scandic Hotel Sarpsborg, Sandesund- veien 1, 1706 Sarpsborg +47 69 12 42 00

Quality Hotel og Badeland, Bjørnstadveien 20, 1713 Sarpsborg +47 69 10 15 00


Kollektivtrafikk / tilgjengelighet

Sarpsborg er enkelt tilgjengelig med tog. Ingedal ligger 17 km sørøst for Sarpsborg - 16 minutters kjøring.

Skjeberg kirke ligger 10 minutters bil- kjøring fra Sarpsborg sentrum. Det går busser fra Sarpsborg bussterminal forbi Skjeberg - og Ingedal kirke.

For mer informasjon: www.ruter.no


Infoskilt

Langs turene på pilegrimsleden i Østfold finner du gode informasjonsskilt ved kultur- og fornminner. Her lærer du mye spennende om menneskers liv og historie gjennom århundrene.

Andre turer i nærheten

Hvor mange dager vil du gå?
Velg led

[[ notice ]]

Vi fant ingen turforslag etter dine ønsker.
Prøv å filtrere på noe annet.