Elgåfoss - Bakke

22 KM
6 timer
Fra Elgåfoss til Bakke. Turen starter like ved riksgrensen til Sverige, i en led med dype historiske røtter både fra eldgammel og til nyere tid. Ved fossen kan man se rester av gamle Saga husmannsplass fra 1859, med tømmerdrift, sag og mølle.
Enkel tur

Gradering på turforslag

Alle turforslagene på pilegrimsleden.no er gradert etter en nasjonal standard for merking av vanskelighetsgrad, slik at du enklere kan finne en tur som passer for deg.

Grønn = Enkel

Dette er stort sett korte og enkle turer som passer for alle, uten krav til spesielle ferdigheter eller utstyr. I de tilfeller hvor det er tilrettelagt for rullestolbrukere eller barnevogn, merkes dette spesielt.

Blå = Middels

Dette er turer som passer for deg som har grunnleggende turferdigheter og er i normal fysisk form.

Rød = Krevende

Turer merket med rødt passer for erfarne turgåere, med god utholdenhet. Turene krever ofte gode tursko og annet turutstyr, samt kunnskap om kart og kompass.

Svart = Ekstra krevende

Dette er turer passer for erfarne fjellfolk, med god fysikk, styrke og utholdenhet. Godt turutstyr og gode kunnskaper om kart og kompass er nødvendig på slike turer.

Hvor krevende en tur er bestemmes blant annet av antall høydemeter (stigning) og lengde på turen. Selv om turen går i flatt terreng, kan den merkes med rødt dersom den er veldig lang. Og motsatt, selv om turen er kort, kan den merkes med svart dersom den går i bratt og krevende terreng.

Ligger langs Borgleden

Elgåfoss - Bakke

Med utgangspunkt fra Elgåfoss med sitt frie vannfall på 46 meter går turen langs elver, vann og ut ved Iddefjorden. Leden bringer deg forbi en Svensk Grav, Bråtorp Camping, St. Olavs Klev og Søndre Enningdalen kirke. Turen går videre mot Berby, en gammel herregård med rik historie helt tilbake til 1600-tallet. Her er det reist en bauta for slaget mellom nordmenn og svensker i 1808. Langs Iddefjorden passerer du Folkå naturreservat før du kommer frem til Bakke camping. Ta deg tid til en i rastestopp underveis i flott Østfoldnatur.

VERDT Å VITE

St. Olavs Klev; Stedsnavn underveis som kan tyde på at her har pilegrimer vandret før deg. Et slik navn har vi like ved Bergby. Selve kleva kommer ned fra et skar øst for leden.


Overnattingsmuligheter

Bakke camping, Iddefjordveien 907, 1765 Halden tlf +47 90 95 41 85 www.bakkecamping.com
Bråtorp Camping, Skaugskrokveien 9, 1765 Halden tlf +47 92 86 64 34 www.bratorp-camping.no


Kollektivtrafikk / tilgjengelighet

Halden er enkel tilgjengelig med tog.
Det finnes ingen bussforbindelse til Elgåfoss. Bussen fra Halden bussterminal; Halden-Prestebakke-Kornsjø går forbi Bakke. For mer informasjon: www.ruter.no


Infoskilt

Langs turene på pilegrimsleden i Østfold finner du gode informasjonsskilt ved kultur- og fornminner. Her lærer du mye spennende om menneskers liv og historie gjennom århundrene.

Andre turer i nærheten

Hvor mange dager vil du gå?
Velg led

[[ notice ]]

Vi fant ingen turforslag etter dine ønsker.
Prøv å filtrere på noe annet.