Sundvolden - Granavolden

62 KM
3 dager
Denne delen av Pilegrimsleden tar deg gjennom eventyrskog, vakkert kultur- og jordbrukslandskap og godt bevarte middelalderkirker.
Middels tur

Gradering på turforslag

Alle turforslagene på pilegrimsleden.no er gradert etter en nasjonal standard for merking av vanskelighetsgrad, slik at du enklere kan finne en tur som passer for deg.

Grønn = Enkel

Dette er stort sett korte og enkle turer som passer for alle, uten krav til spesielle ferdigheter eller utstyr. I de tilfeller hvor det er tilrettelagt for rullestolbrukere eller barnevogn, merkes dette spesielt.

Blå = Middels

Dette er turer som passer for deg som har grunnleggende turferdigheter og er i normal fysisk form.

Rød = Krevende

Turer merket med rødt passer for erfarne turgåere, med god utholdenhet. Turene krever ofte gode tursko og annet turutstyr, samt kunnskap om kart og kompass.

Svart = Ekstra krevende

Dette er turer passer for erfarne fjellfolk, med god fysikk, styrke og utholdenhet. Godt turutstyr og gode kunnskaper om kart og kompass er nødvendig på slike turer.

Hvor krevende en tur er bestemmes blant annet av antall høydemeter (stigning) og lengde på turen. Selv om turen går i flatt terreng, kan den merkes med rødt dersom den er veldig lang. Og motsatt, selv om turen er kort, kan den merkes med svart dersom den går i bratt og krevende terreng.

Ligger langs Gudbrandsdalsleden
Foto: Eskil Roll

DAG 1: (22 km) Sundvolden - Haugsbygd

Turen starter ved Sundvolden Hotell, Herfra er det 10 km å gå til Bønsnes kirke, som tradisjonen sier var reist av Olav Haraldson. Du passerer Norderhov kirke og flere hulveier, før du kommer til Haugsbygd.

Overnatting ved Haugsbygd:

Dag 2: (14 km) Haugsbygd - Jevnaker

Fra Klækken vandrer du nordover forbi Haug kirke, en middelalderkirke reist på et område knyttet til førkristen tro og storgården Mo på Jevnaker. Besøk også Kistefos-museet, med eget industrimuseum, galleri og skulpturpark og Hadeland Glassverk i Jevnaker. Leden går opp til Jevnaker kirke.

Overnatting i Jevnaker:

Dag 3: (25,5 km) Jevnaker - Granavollen

Vandringen går gjennom et rikt kulturlandskap hvor du følger Randsfjorden, Norges fjerde største innsjø til Granavollen som i før-kristen tid var midtpunkt i det gamle Hadafylket. Fra Granavollen kan du lett komme deg til Gran sentrum, hvor det ligger en togstasjon. Herfra kan du også velge å ta toget til Gjøvik for å ta Skibladner over til Hamar, for å fortsette pilegrimsvandringen til Lillehammer. Ta turen innom Pilegrimssenter Granavollen for tips og råd om pilegrimsvandring.

Overnatting på Granavollen:

Fra Gran kan du ta toget til Gjøvik og reise til Hamar på fantastiske Skibladner. Foto: Eskil Roll

Anbefalt turperiode:


Juni til september

Ankomst:

  • Buss til Sundvollen

Avreise:

  • Tog fra Gran

Andre turer i nærheten

Hvor mange dager vil du gå?
Velg led

[[ notice ]]

Vi fant ingen turforslag etter dine ønsker.
Prøv å filtrere på noe annet.