Pilegrimsleden | Sundvolden - Granavolden

Sundvolden - Granavolden

62 KM
3 dager
Denne delen av Pilegrimsleden tar deg gjennom eventyrskog, vakkert kultur- og jordbrukslandskap og godt bevarte middelalderkirker.
Middels tur
Ligger langs Gudbrandsdalsleden
Foto: Eskil Roll

DAG 1: (22 km) Sundvolden - Haugsbygd

Turen starter ved Sundvolden Hotell, Herfra er det 10 km å gå til Bønsnes kirke, som tradisjonen sier var reist av Olav Haraldson. Du passerer Norderhov kirke og flere hulveier, før du kommer til Haugsbygd.

Overnatting ved Haugsbygd:

Dag 2: (14 km) Haugsbygd - Jevnaker

Fra Klækken vandrer du nordover forbi Haug kirke, en middelalderkirke reist på et område knyttet til førkristen tro og storgården Mo på Jevnaker. Besøk også Kistefos-museet, med eget industrimuseum, galleri og skulpturpark og Hadeland Glassverk i Jevnaker. Leden går opp til Jevnaker kirke.

Overnatting i Jevnaker:

Dag 3: (25,5 km) Jevnaker - Granavollen

Vandringen går gjennom et rikt kulturlandskap hvor du følger Randsfjorden, Norges fjerde største innsjø til Granavollen som i før-kristen tid var midtpunkt i det gamle Hadafylket. Fra Granavollen kan du lett komme deg til Gran sentrum, hvor det ligger en togstasjon. Herfra kan du også velge å ta toget til Gjøvik for å ta Skibladner over til Hamar, for å fortsette pilegrimsvandringen til Lillehammer. Ta turen innom Pilegrimssenter Granavollen for tips og råd om pilegrimsvandring.

Overnatting på Granavollen:

Fra Gran kan du ta toget til Gjøvik og reise til Hamar på fantastiske Skibladner. Foto: Eskil Roll

Anbefalt turperiode:


Juni til september

Ankomst:

  • Buss til Sundvollen

Avreise:

  • Tog fra Gran
Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.