Tønsberg til Åsgårdstrand eller Borre

14 KM
1 dag
Gå gjennom Norges eldste gate i Tønsberg, over Slottsfjellet og ut av byen gjennom furuskogene på Frodeåsen. Fra Frodeåsen går pilegrimsleden på skogsstier og gamle gårdsveier langs Slagendalen frem til kunstnerbyen Åsgårdstrand og Munchs hus.
Enkel tur

Gradering på turforslag

Alle turforslagene på pilegrimsleden.no er gradert etter en nasjonal standard for merking av vanskelighetsgrad, slik at du enklere kan finne en tur som passer for deg.

Grønn = Enkel

Dette er stort sett korte og enkle turer som passer for alle, uten krav til spesielle ferdigheter eller utstyr. I de tilfeller hvor det er tilrettelagt for rullestolbrukere eller barnevogn, merkes dette spesielt.

Blå = Middels

Dette er turer som passer for deg som har grunnleggende turferdigheter og er i normal fysisk form.

Rød = Krevende

Turer merket med rødt passer for erfarne turgåere, med god utholdenhet. Turene krever ofte gode tursko og annet turutstyr, samt kunnskap om kart og kompass.

Svart = Ekstra krevende

Dette er turer passer for erfarne fjellfolk, med god fysikk, styrke og utholdenhet. Godt turutstyr og gode kunnskaper om kart og kompass er nødvendig på slike turer.

Hvor krevende en tur er bestemmes blant annet av antall høydemeter (stigning) og lengde på turen. Selv om turen går i flatt terreng, kan den merkes med rødt dersom den er veldig lang. Og motsatt, selv om turen er kort, kan den merkes med svart dersom den går i bratt og krevende terreng.

Ligger langs Tunsbergleden

Tunsbergleden går gjennom Tønsberg sentrum langs Storgaten, et gateløp som har vært i bruk siden vikingtiden. Fra Slottsfjellet og Frodeåsen er det mange utsiktspunkter. I Åsgårdstrand kan man besøke Munchs hus og overnatte på Grand Hotel Åsgårdstrand med pilegrimspris. Vil man videre til Borre går pilegrimsleden langs kyststien gjennom et vakkert naturvernområde. På Borre ligger middelalderkirken med en kopi av Borrekorset. Mellom kirken og fjorden ligger verdens største samling med storhauger fra vikingtid, Midgard vikingsenter og Gildehallen. Det er overnattingsmuligheter nær Gildehallen på RS Noatun og kystledhytten til Oslofjorden friluftråd, og hos Thon Hotel Horten i sentrum nær ferjeleiet. Ferjen til Moss gir forbindelse til tog, og til Borgleden gjennom Østfold.

Bestill overnatting før du planlegger turen din.

Anbefalt turperiode:


April – oktober

Merk at det vil være begrensninger på ferjeforbindelsen mellom Engø og Tenvik brygge. Planlegg turen din godt hvis du skal passere denne strekningen.

Ankomst:

  • Fly: Torp Sandefjord lufthavn, shuttlebuss til tog
  • Tog: Fra Oslo/Skien til Larvik, Sandefjord, Tønsberg, Holmestrand og Sande stasjoner (www.vy.no)
  • Taxi: Fra Skoppum stasjon

Opphold: Reserver overnattingssted i god tid

Avreise:

  • Kollektiv: Buss eller tog (www.vy.no)
  • Fly: Torp Sandefjord lufthavn

Informasjon:

  • Enkelt terreng, lite kupert, asfalt, grusveier og skogstier
  • Følg markeringene langs stiene
  • Vis hensyn nær privatbebyggelse og på privat grunn

Andre turer i nærheten

Hvor mange dager vil du gå?
Velg led

[[ notice ]]

Vi fant ingen turforslag etter dine ønsker.
Prøv å filtrere på noe annet.