Rosvollhaugen pilegrimssti

1 KM
0,45 time
Dette er en nydelig liten tur med stor variasjon. Du starter i det lune og frodige prestegårdstunet med store tuntrær. Etter 15 minutter er du på toppen av Rosvollhaugen. Her får du fjellfølelsen med en en fantastisk utsikt over hav, fjell, øyer, holmer og skjær. Kanskje ser du ørn?
Enkel tur

Gradering på turforslag

Alle turforslagene på pilegrimsleden.no er gradert etter en nasjonal standard for merking av vanskelighetsgrad, slik at du enklere kan finne en tur som passer for deg.

Grønn = Enkel

Dette er stort sett korte og enkle turer som passer for alle, uten krav til spesielle ferdigheter eller utstyr. I de tilfeller hvor det er tilrettelagt for rullestolbrukere eller barnevogn, merkes dette spesielt.

Blå = Middels

Dette er turer som passer for deg som har grunnleggende turferdigheter og er i normal fysisk form.

Rød = Krevende

Turer merket med rødt passer for erfarne turgåere, med god utholdenhet. Turene krever ofte gode tursko og annet turutstyr, samt kunnskap om kart og kompass.

Svart = Ekstra krevende

Dette er turer passer for erfarne fjellfolk, med god fysikk, styrke og utholdenhet. Godt turutstyr og gode kunnskaper om kart og kompass er nødvendig på slike turer.

Hvor krevende en tur er bestemmes blant annet av antall høydemeter (stigning) og lengde på turen. Selv om turen går i flatt terreng, kan den merkes med rødt dersom den er veldig lang. Og motsatt, selv om turen er kort, kan den merkes med svart dersom den går i bratt og krevende terreng.

Ligger langs Kystpilegrimsleia

Gapahuken på Rosvollhaugen. Foto: Silje Gulstad

Om turen

Rosvollhaugen er en fin tur for hele familien. Det er noen motbakker, men de er hverken uoverkommelige eller lange. Turen er i det hele tatt kort, med svært variert landskap underveis. Du går fra et verdig tun med frodighet og store trær til et lite platå med en eventyrskog med trolske tuer, mosekledde steiner og trestammer i levende formasjoner. Videre går du oppover og møter småbjørk, vierkratt, myr og lyng. Vipps så er du på toppen og kjenner fjellfølelsen med vide utsyn.

Tips til turen

  • Turen starter ved porten til Rosvoll prestegard. Lukk porten.
  • Etter den lille steintrappa opp fra tunet er det en ny grind, husk å lukke den også.
  • Heretter følger du stien til topps.
  • På toppen er det en gapahuk som gir ly for vinden uansett retning... Her kan du nyte utsikt og matpakke.

Vi håper både turen, storheten og stillheten berører. Vi ønsker deg en fin tur!

Se også morotur for kart og informasjon.

Adkomst og parkering

Kommer du med båt, finner du flytekai nedenfor prestegården. Kommer du landeveien til Smøla, tar du ferge til Smøla fra Sandvika i Aure. Hurtigbåt er også et alternativ. Kjører du bil, sykler eller går - alt er mulig. Reiseplanleggeren frammr.no gir reiseinformasjon.

Ta av ved Rosvollkrysset. Det er ca. 5 km fra krysset til Rosvolltunet. Helt til enden av veien ser du parkeringen før prestegården. Ikke parker på veien ned til småbåthavna. Der snur skolebussen.

Eco-camp Norway ligger et lite stykke fra Rosvollkrysset. Der er det sykkelutleie og overnatting.

Her kan du lese om Rosvoll prestegård

Her starter dine første steg på pilegrimsstien til Rosvoll. Foto: Silje Gulstad
Første lille motbakken til Rosvollhaugen. Foto: Ragnhild Godal
Nydelige Rosvoll prestegård er utgangspunkt for denne turen. Foto: Silje Gulstad
Rosvoll prestegård er vertskap i Kystpilegrimsleia. Foto: Silje Gulstad

Andre turer i nærheten

Hvor mange dager vil du gå?
Velg led

[[ notice ]]

Vi fant ingen turforslag etter dine ønsker.
Prøv å filtrere på noe annet.