Larvik - Sandefjord

23 KM
1 dag
Dagsvandring langs tusen år gamle veifar, fra Larvik til Sandefjord.
Enkel tur

Gradering på turforslag

Alle turforslagene på pilegrimsleden.no er gradert etter en nasjonal standard for merking av vanskelighetsgrad, slik at du enklere kan finne en tur som passer for deg.

Grønn = Enkel

Dette er stort sett korte og enkle turer som passer for alle, uten krav til spesielle ferdigheter eller utstyr. I de tilfeller hvor det er tilrettelagt for rullestolbrukere eller barnevogn, merkes dette spesielt.

Blå = Middels

Dette er turer som passer for deg som har grunnleggende turferdigheter og er i normal fysisk form.

Rød = Krevende

Turer merket med rødt passer for erfarne turgåere, med god utholdenhet. Turene krever ofte gode tursko og annet turutstyr, samt kunnskap om kart og kompass.

Svart = Ekstra krevende

Dette er turer passer for erfarne fjellfolk, med god fysikk, styrke og utholdenhet. Godt turutstyr og gode kunnskaper om kart og kompass er nødvendig på slike turer.

Hvor krevende en tur er bestemmes blant annet av antall høydemeter (stigning) og lengde på turen. Selv om turen går i flatt terreng, kan den merkes med rødt dersom den er veldig lang. Og motsatt, selv om turen er kort, kan den merkes med svart dersom den går i bratt og krevende terreng.

Ligger langs Tunsbergleden

Gå fra utløpet av Numedalslågen i Larvik, forbi vikingbyen Kaupang og langs tusen år gamle veifar gjennom Tjøllings rike kulturlandskap, og videre til Marumskogen med det mystiske kulturminnet Istrehågan. Pass på å fylle vannflaske og matpakke i Tjølling. Fra Marumskogen går en inn i historiske Sandefjord sentrum langs veiløp som har vært i bruk siden middelalderen.

I Sandefjord er det mange overnattingssteder. Både Hotel Kong Carl og Clairon Collection Atlantic har egen pris for pilegrimer.

Pilegrimsleden er merket fra ferjeleiet med Hirtshalsforbindelsen. Hvis du ikke kommer fra Danmark kan du ta buss eller tog til Larvik sentrum og følge Dronningens gate 303 over i Tjøllingveien 303 frem til merkingen av pilegrimsleden over broen til utløpet av Nummedalslågen.

Tunsbergleden starter i Larvik og ender etter 190 kilometer ved Haslum kirke i Bærum. Der møter den på Gudbrandsdalsleden, som går videre til Oslo og Trondheim.

Anbefalt turperiode:


Mai til oktober

Ankomst:

  • Tog til Larvik (www.vy.no)

Avreise:

  • Tog fra Sandefjord (www.vy.no)

Andre turer i nærheten

Hvor mange dager vil du gå?
Velg led

[[ notice ]]

Vi fant ingen turforslag etter dine ønsker.
Prøv å filtrere på noe annet.