Pilegrimsleden | Larvik - Sandefjord

Larvik - Sandefjord

23 KM
1 dag
Dagsvandring langs tusen år gamle veifar, fra Larvik til Sandefjord.
Enkel tur
Ligger langs Tunsbergleden

Gå fra utløpet av Numedalslågen i Larvik, forbi vikingbyen Kaupang og langs tusen år gamle veifar gjennom Tjøllings rike kulturlandskap, og videre til Marumskogen med det mystiske kulturminnet Istrehågan. Pass på å fylle vannflaske og matpakke i Tjølling. Fra Marumskogen går en inn i historiske Sandefjord sentrum langs veiløp som har vært i bruk siden middelalderen.

I Sandefjord er det mange overnattingssteder. Både Hotel Kong Carl og Clairon Collection Atlantic har egen pris for pilegrimer.

Pilegrimsleden er merket fra ferjeleiet med Hirtshalsforbindelsen. Hvis du ikke kommer fra Danmark kan du ta buss eller tog til Larvik sentrum og følge Dronningens gate 303 over i Tjøllingveien 303 frem til merkingen av pilegrimsleden over broen til utløpet av Nummedalslågen.

Tunsbergleden starter i Larvik og ender etter 190 kilometer ved Haslum kirke i Bærum. Der møter den på Gudbrandsdalsleden, som går videre til Oslo og Trondheim.

Anbefalt turperiode:


Mai til oktober

Ankomst:

  • Tog til Larvik (www.vy.no)

Avreise:

  • Tog fra Sandefjord (www.vy.no)
Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.