Dagstur fra Tønsberg til Åsgårdstrand (14 km) eller Borre (4 km)

Gå gjennom Norges eldste gate i Tønsberg, over Slottsfjellet og ut av byen gjennom furuskogene på Frodeåsen. Fra Frodeåsen går pilegrimsleden på skogsstier og gamle gårdsveier langs Slagendalen frem til kunstnerbyen Åsgårdstrand og Munchs hus.

Til Tønsberg kommer man med tog eller buss. Pilegrimsleden går gjennom bysentrum langs Storgaten, et gateløp som har vært i bruk siden vikingtiden. Fra Slottsfjellet og Frodeåsen er det mange utsiktspunkter. I Åsgårdstrand kan man besøke Munchs hus og overnatte på Grand Hotel Åsgårdstrand med pilegrimspris. Vil man videre til Borre går pilegrimsleden langs kyststien gjennom et vakkert naturvernområde. På Borre ligger middelalderkirken med en kopi av Borrekorset. Mellom kirken og fjorden ligger verdens største samling med storhauger fra vikingtid, Midgard vikingsenter og Gildehallen. Det er overnattingsmuligheter nær Gildehallen på RS Noatun og kystledhytten til Oslofjorden friluftråd, og hos Thon Hotel Horten i sentrum nær ferjeleiet. Ferjen til Moss gir forbindelse til tog, og til Borgleden gjennom Østfold.

Bestill overnatting før du planlegger turen din.

Anbefalt turperiode:

April – Oktober. Merk at det vil være begrensninger på ferjeforbindelsen mellom Engø og Tenvik brygge. Planlegg turen din godt hvis du skal passere denne strekningen.

Ankomst

Fly: Torp Sandefjord lufthavn, shuttlebuss til tog
Tog: Fra Oslo/Skien til Larvik, Sandefjord, Tønsberg, Holmestrand og Sande stasjoner
Taxi: Fra Skoppum stasjon
Opphold: Reserver overnattingssted i god tid

Avreise

Kollektiv: Buss eller tog (www.vy.no)
Fly: Torp Sandefjord lufthavn

Informasjon

Enkelt terreng, lite kuppert, asfalt, grusveier og skogsstier
Følg markeringene langs stiene
Vis hensyn nær privatbebyggelse og på privat grunn

18 km 1 dager