Vandring i Kristin Lavransdatters spor 2022

Bli bedre kjent med Sigrid Undsets triologi «Kristin Lavransdatter» og forfatterens tilknytning til Hamar. I 2022 kan du melde deg på vandringen 28. august.

Bente Fekene

Forteller Kirsti Hougen tar oss med på en reise på flere plan gjennom Kristin-skikkelsens livsdrama i middelalderen.

Program:

Rundturen begynner på Pilegrimssenter Hamar, med en kort vandring til Domkirkeodden og Hamardomen. Som barn får Kristin være med faren sin til Hamarkaupangen og vi får høre om hennes møte med Hamardomen, hentet fra beskrivelsen i boken "Kransen".

Ved en av de gamle bygningene på Hedmarkstunet, forteller Kirsti fra boken "Husfrue" om forholdet mellom Kristin og faren og om hennes tunge botsvandring til Nidaros.

Ved ruinene av Korskirken, får vi høre om Kristins erkjennelser og hennes livs avslutning med utgangspunkt i den siste boken i triologien; "Korset".

Turen avsluttes med kåseri om motivene til den moderne pilegrimen basert på triologien. Du vil også bli nærmere kjent med Sigrid Undsets nære forhold til Hamar.

Pris kr 500,- per person, som inkluderer:

- Historisk vandring, ved Kirsti Hougen.
- Inngang Domkirkeodden og Hamardomen.
- Pilegrimssenter Hamar, «Pilegrim før og nå», ved Tone Stræte.
- Servering av pilegrimskake, kaffe/te.

Arrangementet starter kl. 13.00 og varer i cirka tre timer. Distanse cirka 1,5 kilometer. Husk gode sko.

Påmelding til Pilegrimssenter Hamar, tlf. 474 78 266 / hamar@pilegrimssenter.no eller Bente / Mat- og turglede, tlf. 912 41 229 / post@matogturglede.no

Turen kan også forhåndsbestilles av grupper. Sesong: April - oktober.