Unike omvisninger

Nasjonal Pilegrimskonferanse inviterer alle konferansedeltagere til å delta på unike omvisninger i Stillaset på Nidarosdomen, Verkstedene i Bygghytta og Museet i Erkebispegården 14. mars før konferansestart og 15. mars etter konferanseslutt. Det er begrenset antall plasser på to av omvisningene. Påmelding til omvisningene gjøres i påmeldingskjema til konferansen.

Kongekronen

Foto: Lasse Berre

Stillaset på Nidarosdomen

I hvelvrommene i Erkebispegårdens vestfløy finner man Riksregalieutstillingen med kongekronen og resten av de norske kronjuvelene. De fleste regaliene ble anskaffet av Carl 14 Johan da han skulle krones som konge i Nidarosdomen i 1818. Riksregaliene symboliserer Norges styringsform som monarki i mer enn 1000 år. Bli med på omvisning og bli bedre kjent med norgeshistorien.
En smakebit
Steinhugger jobber med å utforme en del av en søyle.

Verkstedene i Bygghytta

Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider ble opprettet i 1869 for å gjenoppbygge Nidarosdomen, som delvis lå i ruiner etter flere branner i middelalderen. I Bygghytta jobber ulike håndverkere sammen for å ta vare på Nidarosdomen og Erkebispegården. I 2020 fikk bygghytta plass på UNESCOs liste over gode vernepraksiser. Rune Langås, leder for Bygghytta viser oss rund i de ulike verkstedene.
En smakebit
Interiøret i Nidarosdomen, søyler og rosevindu.

Museet i Erkebispegården

Nidarosdomen har i alle år vært kjent som «den mørke katedralen». Takket være bidrag fra ulike offentlige og private givere, har nasjonalhelligdommen nå fått en ny prisbelønt belysning som synliggjør katedralens fantastiske kunst og arkitektur. Prosjektleder Marie Louise Anker gir oss en spektakulær lysdemonstrasjon i Nidarosdomen.
En smakebit