Sylte - Korsbrekka

Første delen av Valldalsleden fra brygga og opp bakken til korset.

  • Korbrekka, bakken hvor korset står. Etter tradisjonen satt Olav her og tenkte: "En slitsom vei har de lagt for meg, lendmennene mine".

Fra kaia i Sylte, hvor det om sommeren er informasjon og rettledning for de som vil gå deler eller hele Valldalsleden, kan du følge leden forbi eller innom Sylte kirke. Kort etter tar leden av fra asfaltvegen og du kan følge en vandringvei opp til Korsbrekka. Korbrekka er et av stedene hvor Olav den Hellige var innom på sin vei opp Valldalen i 1028-1029. Etter tradisjonen satt Olav her og tenkte: "En slitsom vei har de lagt for meg, lendmennene mine". Her kan du snu og gå tilbake til Sylte sentrum og kaia – eller du kan fortsette – enten videre på leden inn til kapellet på Døving eller opp i Syltefjellet – på toppen her, hvor det planlegges et ortodoks kloster, er det en spektakulær utsikt over Sunnmørsfjellene.

Turen opp til Korsbrekka kan du gå på egen hånd eller som guidet tur om sommeren. Kontakt Jordbærtorget infosenter. Tlf: +47 919 20 205 eller e-post: post@fjordhagen.com

2 km 1 timer