Østerdalsleden

375 KM
21 dager
Østerdalen har lange tradisjoner for pilegrimsvandring. For de som ønsker fokus på flott natur, kulturlandskap og stillhet er Østerdalsleden et godt valg.
Ligger langs Østerdalsleden

Trysil/Rena - Tynset - Trondheim

I senmiddelalderen var det stor trafikk i Østerdalen mellom pilegrimsmålet Olav den Helliges gravkirke i Trondheim (Nidaros) og Vadstena (hjem til den svenske helgenen, hellige Birgitta). Her kan man vandre i rolige og fredelige områder med variert og flott natur og et rikt dyreliv, med fokus på stillhet og ro. Østerdalsleden er også godt egnet for deg som ønsker en vandring på lavbudsjett.

Vanskelighetsgrad: Krevende

Type terreng: Skog, fjellområder og noen dalstrøk.

Dette er en led som egner seg best for den erfarne friluftspilegrimen som har gode kunnskaper om kart/orientering. Den kan oppleves som krevende på grunn av terreng og fordi overnatting foregår i stor grad i enkle skogsbuer og koier eller på campingplasser. Man må derfor være forberedt på å bære med seg mat og sovepose.

Leden har to startpunkter: Ved milesteinen i Lutnes i Trysil rett ved grensen til Sverige eller fra Nesvangen ved pilegrimsskjæret på Rena. De to ledene møtes i Åkre i Rendalen ved en to meter høy pilegrimsstein fra middelalderen.

Så hvilket startpunkt skal man velge?

Fra Trysil opplever dere norsk villmark med fjellterreng, bjørkeskog, furuskog og noe myrterreng. Denne strekningen egner seg godt for de som ønsker seg en utfording.

Fra Rena går vandringen gjennom vakker østnorsk natur, i tette granskoger, åpne furumoer med myk reinlav og tyttebærlyng og over snille fjellområder med flere innslag av idylliske kulturlandskap.

Uansett valg er det vakre naturopplevelser, stillhet og historiske veifar som står i høysetet på Østerdalsleden.

Nyttig lesetoff

Les mer om Østerdalsleden

Her er ledens hovedside
Les mer

Andre turer i nærheten

Hvor mange dager vil du gå?
Velg led

[[ notice ]]

Vi fant ingen turforslag etter dine ønsker.
Prøv å filtrere på noe annet.