Kystpilegrimsleia

1080 KM
24 dager
I sjøfartsnasjonen Norge har kysten i alle tider vært en av de viktigste og kanskje mest brukte ferdselsveiene. Ikke bare for handel og generell transport, men også for pilegrimer som oppsøkte Olav den helliges gravsted.
Ligger langs Kystpilegrimsleia

Egersund - Stavanger - Bergen - Ålesund -Trondheim

Vanskelighetsgrad: Enkel, middels

Type terreng: Varierende kupert terreng, ferdsel med båt og kortere vandringer ved nøkkelsteder.

Dette er en led som egner seg for de fleste, så lenge de trives i båt. Leden er egnet både for de som ønsker å reise langt og for de som ønsker å ta enkeltetapper.

Kystpilegrimsleia er en vakker reise langs kysten med fjorder, øyer, holmer og skjær. Den starter i Egersund og går via Stavanger, Bergen og Ålesund på vei til Trondheim. I 2017 ble leia godkjent som en St. Olavs vei til Trondheim og har 26 godkjente nøkkelsteder på veien.

Dette var landets hovedfartsåre og ble første gang nevnt i 1075 – i Adam av Bremen sitt «Bremens Gesta Hammaburgensis ecclesiae pontificum»

"Hvis man seiler fra Ålborg eller Vendsyssel i Danmark, kommer man i løpet av en dag over til Viken, som er ei by i Norge (sannsynligvis Oslo). Derfra holder man til venstre og seiler langs Norges kyst, og på den femte dagen når man frem til byen Trondheim".

Kystpilegrimsleia er ikke en sammenhengende merket vandring, så de fleste kombinerer med båt, buss og sykkel for å komme seg til et nytt nøkkelsted.

Nyttig lesetoff

Les mer om Kystpilegrimsleia

Her er ledens hovedside
Les mer

Andre turer i nærheten

Hvor mange dager vil du gå?
Velg led

[[ notice ]]

Vi fant ingen turforslag etter dine ønsker.
Prøv å filtrere på noe annet.