Overnatting

Hotel Brosundet - ei historisk perle

Ligger langs Kystpilegrimsleia
Sertifisert pilegrimsovernatting

Hotel Brosundet Photo Credit Fredrik Bye

Hva passer vel bedre for en pilegrim enn å bo på et hotell med mottoet "Velkommen hjem - et sted å drømme"? Her kan du leve i historiske omgivelser i hjertet av Jugendbyen Ålesund. Hotellet er en fredelig og vakker oase beliggende i direkte nærkontakt med sjøen og sundet.

Adresse

Apotekergata 1-5, Ålesund

Telefon

+47 70 10 33 00

Pris:

Hotellet gir 15% rabatt på dynamiske priser, ved forevisning av gyldig pilegrimspass (som bekrefter at du er pilegrimsreisende).

Aktivitet:

Hotellet kan booke kajakk- og SUP-aktivitet.
Det er også egen spa- og treningsavdeling med utendørs badekar. I et fantastisk, ovalt og tilbaketrukket rom kan du delta på yogatimer.

Midt i kjernen av Jugendbyen Ålesund

Kanskje har du levd spartansk og enkelt i noen dager, er litt sliten og trenger en hvil i gode omgivelser som har alt du trenger? Da kan Hotel Brosundet være stedet på veien!

For å komme hit vandrer du langs brosteinslagte gater mellom flotte jugendbygninger. Disse ble bygd opp i perioden 1904 og 1907 som del av gjenoppbyggingen av Ålesund etter den store bybrannen i 1904. Byen og hotellet er et kulturhistorisk smykke.

En atmosfære av fred og ro

Hotellet er en egen verden for seg selv, med deilig mat, gode senger i et fredelig indre landskap med historisk tyngde og troverdighet. I tillegg til overnatting, har hotellet restauranter, aktivitets- og velværeavdeling. Bærekraft er et viktig verdifundament i alt.

Hotellets Sundet Gym & Bad er preget av ro og harmoni, her kan du gå rett ut å ta et bad ved sundkanten. Du kan til og med bo i fyrlykta, Molja, på vei inn til Brosundet, om du vil oppleve noe ekstra natur- og kulturnært. Det er mye fint å finne på - les mer om aktiviteter her. Her finner du hotellets nettsider med all informasjon du trenger. .

De Historiske

Hotel Brosundet er del av De Historiske. For å få tildelt en slik tittel kreves det et bevisst forhold til vertskapsrollen, der historiefortelling danner rammen for opplevelsene innen overnatting og gastronomi. Med fortiden som ramme, skapes nye historier for gjester gjennom spennende opplevelser. Håpet er at disse historiene kan fortsette å leve i gjestenes minne lenge etter at de er kommet hjem.

Pilegirmsvandring til nøkkelsted Borgund

Fra hotellet kan du gå pilegrim til nøkkelsted Borgund. Det er en godt merket 6 km lang led fra starten av trappene til Aksla og videre innover fra den kjente panoramutsikten over byen. Turen er ikke krevende. Returner gjerne med buss.

Familierom på Hotel Brosundet, foto: Kristin_Støylen_62Nord
Velkommen hjem - et sted å drømme... Her finner du roen i historiske omgivelser. Foto: Mads_Emil_Garde_62Nord
Utendørs badekar. Foto: Hotel Brosundet
Yoga for kropp og sjel. Foto: 62Nord
Badstua, foto: 62Nord
Hopp i Sundet, foto_Brandon-Scott-Herrell_62Nord
Hva med en padletur i Brosundet? Hotellet kan bestille kajakkleie for deg. Foto: Lasse_Førde_62Nord