Turforslag i Hamarregionen

Foto: Ola Nordmann evt. Illustrasjon: Kari Nordmann

Pilegrimsleden gjennom Hamarregionen byr på et variert landskap med mektige skogsområder og et vidt og fint kulturlandskap. Her ligger kulturminnene tett, og du passerer middelalderkirker, storgårder og idylliske husmannsplasser. Leden tar deg også med gjennom byene Hamar, Brumunddal og Moelv. Fra Eidsvoll i sør til Lillehammer i nord, er Pilegrimsleden er cirka 135 kilometer lang. Her er leden beskrevet i to etapper:

Nasjonal sykkelrute nr. 7 «Pilegrimsruta» går fra Halden, gjennom Oslo og videre nordover til Trondheim. I Hamarregionen er ruta tilrettelagt på gang- og sykkelveier og turveier langs Mjøsa, samt noe sykling i blandet trafikk på lavtrafikkert vei. Den byr på mye lettsyklet terreng med noen stigninger innimellom. Deler av den, følger samme rute som Pilegrimsleden.

Sykkeltur langs Pilegrimsruta fra Eidsvoll til Lillehammer

Noen pilegrimer kombinerer turen med tog. Du kan også korte ned på etappene ved å bruke vannveien mellom Skibladners anløpssteder langs Mjøsa. Hvis ikke Skibladners rutetider skulle passe inn, så er en annen mulighet å bestille tur med rutebåten til Mjøscharter.

For deg som vil bruke kreftene på noe annet enn en tung ryggsekk, kan vi tilby bagasjetransport.

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.