Båttilbud langs Kystpilegrimsleia

Langs pilegrimsledene i Norge åpner det seg nye muligheter for næringsutvikling, kulturopplevelser og menneskemøter. Etter åpningen av naturskjønne og historiske Kystpilegrimsleia, har flere nye aktører begynt å tilby sine tjenester til Kystpilegrimer.

Båt på elven i Trondheim

Foto: Trondheim By Boat

Kystpilegrimsleia var sannsynligvis den mest trafikkerte pilegrimsleden i middelalder-Norge, noe som er naturlig, da reisen over innlandet var ansett som langt farligere. Adam av Bremen skrev den første reisebeskrivelsen til Trondheim (Nidaros) i 1075. «Hvis man seiler fra Ålborg eller Vendsyssel i Danmark, kommer man i løpet av en dag over til Viken, som er en by i Norge (trolig Oslo). Derfra holder man til venstre og seiler langs Norges kyst, og på den femte dagen når man fram til byen Nidaros. Man kan også reise en annen vei, som fører fra danskenes Skåne over land til Nidaros. Men denne veien over fjellene tar lengre tid, og ettersom han er farefull, blir han unngått av reisende».

Langs kysten er det mange som ønsker å hjelpe pilegrimer på sin reise mot Trondheim og Nidarosdomen. Noen av de er skippere som gjerne tar pilegrimer på en behagelig reise langs den ville norskekysten. Besøk kulturhistoriske steder som formidler hvor viktig sjøveien engang hadde vært for nordmennene. Samle en gruppe venner og reis sammen langs norgeskysten mellom Egersund og Trondheim.

Møt våre sjøvante samarbeidspartnere!

Foto: Skoglund fjord og fisketurer

Skoglunds fjord og fisketurer

Skoglunds fjord- og fisketurer tilbyr båtturer med egen skipper. Skoglund gjennomfører turer langs Kystpilegrimsleia til noen eller alle de 7 nøkkelpunktene fra Averøya til Nidarosdomen i Trondheim. Du finner kontaktinformasjon på Skoglunds hjemmeside nedenfor.
Info
Profile picture of Skoglunds fjord- og fisketurer
Skoglunds fjord- og fisketurer
Tlf: +47 488 92 299

Ved å reise innom 5 av de 7 nøkkelstedene fra Averøya til Nidarosdomen i Trondheim, kvalifiserer kystpilegrimer seg til Olavsbrevet.

Båten er sertifisert og utstyrt med alt av nødvendig sikkerhetsutstyr for passasjertransport og skipper har selvfølgelig også de nødvendige sertifikater for den type virksomhet.

Averøya <-> Trondheim

Tre smilende personer på en båt

Foto: Trondheim by Boat

Trondheim By Boat

Trondheim by Boat AS er et opplevelsesselskap som tilbyr mange forskjellige typer båtturer og kombinerte opplevelser på Nidelva og Trondheimsfjorden. De seiler hver dag hele året rundt og skaper uforglemmelige natur-, kultur- og matopplevelser. Deres misjon er å tilby den mest autentiske opplevelsen i byen, med klassiske båter og et ungt team med profesjonelle skippere og lidenskapelige Trondheimsguider.
Info
Profile picture of Trondheim By Boat
Trondheim By Boat
Tlf: 46295402

Med sitt utvalg av båter, kan Trondheim By Boat tilby en rekke båtreiser. Fisketurer, guidet reise langs Nidelven, til lengre reiser i Trondheimsfjorden. Kystpilegrimer kan skreddersy en helg på Trondheimsfjorden med besøk på flere nøkkelsteder i området.

For bestilling av kystpilegrimsreise, kontaktes Trondheim by Boat via mail.

Ørland <-> Trondheim

Båt på fjorden i vakker natur

Foto: Fjordcruice romsdalsfjorden

Fjordcruise Romsdalsfjorden

Med "Bare Du" kan grupper inntil 12 personer bestille reiser til forskjellige destinasjoner i Romsdalsfjorden og til Nordøyane ut mot havet. Grupper med kystpilegrimer som ønsker å reise imellom Ålesund, Molde og Kristiansund kan bestille båtreise hos Fjordcruise Romsdalsfjorden.
Info
Profile picture of Fjordcruise Romsdalsfjorden
Fjordcruise Romsdalsfjorden
Tlf: 41784222

Med sitt trivelige vertskap og skjønne "Bare Du" er Fjordcruise Romsdalsfjorden et naturlig valg for kystpilegrimer som ønsker å besøke de mange nøkkelstedene mellom Ålesund, Molde og Kristiansund.

Besøk deres hjemmeside og bestill reise via mail.

Ålesund <-> Kristiansund

Båt som ligger ved en brygge

FjordGuiding

FjordGuiding kan tilby en rekke reiser fra geirangerfjorden til Bergen. De holder også til ved Selje, og transporterer kystpilegrimer over til nøkkelstedet Selja kloster på øya Selja. Med en rekke båter kan de tilby gode reisetilbud sør for Stadt.
Info
Profile picture of FjordGuiding
FjordGuiding
Tlf: +47 417 63 415

FjordGuiding tilbyr en rekke opplevelser fra RIB turer, cruise til skysstrafikk. Kontakt de og skreddersy en reise mellom Geirangerfjorden, Bergen og Selje.

FjordGuiding sine skyssbåter er knyttet til rutetrafikk i sommerhalvåret. Det vil derfor være lettere å booke skreddersydde opplevelser hos de på høsten, vinteren og våren. Likevel ikke nøl med å ta kontakt. De er løsningsorienterte og kan kanskje hjelpe deg selv om sommeren.

FjordGuiding er et godt alternativ for pilegrimer, da de allerede driver skyssbåten og guidevirksomhet til Nøkkelstedet Selja kloster. Bestill tur til Selja via seljamonastery.no

Bestill reiser via mail. Gjerne ring om du har spørsmål.

Geiranger < - > Bergen < - > Selje

Stor seilbåt på havet

Foto: Venner av Svanhild

Svanhild 1889

Her har de turer som passer for alle! Blant annet finnes det sjørøvertur for barn, lengre turer til Shetland, turer for sommeravslutning, firmaturer eller teambuilding. De skreddersyr turer etter ditt behov! Pilegrimer kan også få skreddesy en reise langs Kystpilegrimsleia mellom Bergen og Selja!
Info
Profile picture of Svanhild 1889
Svanhild 1889
Tlf: 958 78 005

Svanhild tar grupper opp til 35 stk, og har soveplasser på båten til 18 stk. Pilegrimer som ønsker en autentisk båtreise langs norgeskysten, vil elske en reise med Svanhild.

Ta kontakt med de via mail eller tlf. for bestilling. Besøk deres hjemmeside for mer informasjon!

En skyssbåt som suser over havet

Foto: Floro skyssbat

Florø Skyssbåt

Florø Skyssbåt AS stiller med sin sjarmerende Taxibåt M/S Fjordservice til pilegrimer som ønsker å bestille en reise langs kystpilegrimleia. Med sin fleksibilitet og gode service, kan de tilby både skyss og en god historie på vei mellom Nøkkelstedene.
Info
Profile picture of Florø Skyssbåt AS
Florø Skyssbåt AS
Tlf: 577 44 166

M/S Fjordservice tar 10 passasjerer og har base i Florø. De har et godt utgangspunkt til å ta oppdrag fra Bergen til Stadt. Dersom det er ønske, kan Florø Skyssbåt ta reiser helt fra Stavanger til Trondheim ved behov. Med sin upåklagelige fleksibilitet, er de et godt valg for pilegrimer som ønsker å oppleve mesteparten av kystpilegrimsleia på samme tur.

Bestill via mail eller ring de angående spørsmål.

Bergen < - > Stadt

Skyssbåt som kjører i havnen

Harøy Dykkersenter | Størk III

Siden 1983 har Harøy Dykkersenter også tilbudt skysstjenester rundt nordøyene ved Molde og omegn. Størk III er en hurtiggående 35 fots båt, med en marsjfart på hele 30 knop. Dersom man ønsker å besøke nøkkelstedene mellom Ålesund og Kristiansund på kort tid, vil Størk III være et godt valg for reisen.
Info
Harøy Dykkersenter
Tlf: +47 915 10 553
Selvstendig næringsdrivende

Båtens design gjør at den høye farten på 30 knop blir den mest kostnadseffektive marsjhastigheten. Pilegrimer som ønsker å spare tid på transport mellom nøkkelstedene vil foretrekke Størk III

Godkjent for 11 passasjerer, lastekapasitet 2 000 kg

Kontakt de via Telefon eller mail for bestilling

Ålesund < - > Kristiansund

Ønsker du å presentere din båtvirksomhet på Pilegrimsleden.no? Kontakt oss via e-post: post@pilegrimsleden.no