Sylte - Bjorli

62 KM
4 dager
En fire dagers vandring fra Sylte, opp Valldalen til Grønning og videre opp i Reinheimen nasjonalpark og over fjellet til Bjorli.
Krevende tur

Gradering på turforslag

Alle turforslagene på pilegrimsleden.no er gradert etter en nasjonal standard for merking av vanskelighetsgrad, slik at du enklere kan finne en tur som passer for deg.

Grønn = Enkel

Dette er stort sett korte og enkle turer som passer for alle, uten krav til spesielle ferdigheter eller utstyr. I de tilfeller hvor det er tilrettelagt for rullestolbrukere eller barnevogn, merkes dette spesielt.

Blå = Middels

Dette er turer som passer for deg som har grunnleggende turferdigheter og er i normal fysisk form.

Rød = Krevende

Turer merket med rødt passer for erfarne turgåere, med god utholdenhet. Turene krever ofte gode tursko og annet turutstyr, samt kunnskap om kart og kompass.

Svart = Ekstra krevende

Dette er turer passer for erfarne fjellfolk, med god fysikk, styrke og utholdenhet. Godt turutstyr og gode kunnskaper om kart og kompass er nødvendig på slike turer.

Hvor krevende en tur er bestemmes blant annet av antall høydemeter (stigning) og lengde på turen. Selv om turen går i flatt terreng, kan den merkes med rødt dersom den er veldig lang. Og motsatt, selv om turen er kort, kan den merkes med svart dersom den går i bratt og krevende terreng.

Ligger langs Valldalsleden

Dag 1: (15 km) Sylte/Valldal - Alstad

Vandringen starter fra fjorden og tettstedet Sylte/Valldal, over Korsbrekka til bautasteinen for Døving Kapell og videre til Gudbrandsjuvet og Alstad. Valldalsleden følger her den såkalte Olavsveien.

Overnatting på Alstad:

Dag 2: (12 km) Gudbrandsjuvet - Tjønnbu

Leden følger Olavsveien gjennom Skjersura til Grønning. Fra Grønning følger leden en gammel sti på sørsiden av elva til Grønningsæter. Videre følger leden Den Norske Turistforenings (DNT) rute opp Steindalen og til Tjønne der en kan overnatte i Ålesund Sunnmøre Turistforenings (ÅST) ubetjente hytte Tjønnebu.

Overnatting på Tjønnbu:

Dag 3: (13 km) Tjønnebu - Vakkerstøylen

Leden følger merket DNT rute videre forbi Illstigvatnet og opp til ledens høyeste punkt Børrebottreset på 1180 meter over havet. Herfra går leden ned i Børrebotn og videre ut Ulvådalen til Vakkerstøylen som ligge ved Ulvådalsvannet. Vakkerstøylen tilbyr overnatting i ÅST sin selvbetjeningshytte.

Overnatting på Vakkerstøylen:

Dag 4: (22 km) Vakkerstøylen - Bjorli

Valldalsleden følger merket DNT-rute langs Ulvådalsvatnet til Tunga og videre ned til Kabben hvor det er en gapahuk. (En alternativ rute går fra Vakkerstøylen via Hånådalshaugtjønna og Grovaskarsbotnen og kommer inn igjen på hovedtraseen. Denne ruta går inn til Alteret hvor Olav den Hellige skal ha feiret messe på sin ferd over fjellet.) Fra Kabben følges grusvei langs elva Ulvåa til Brøste. Leden går videre bak Rånåkollen og i Rånå kan en ta av fra leden og følge bilveien ned til Bjorli for overnatting/kommunikasjon.

Overnatting i Bjorli:

Andre turer i nærheten

Hvor mange dager vil du gå?
Velg led

[[ notice ]]

Vi fant ingen turforslag etter dine ønsker.
Prøv å filtrere på noe annet.