Ørland - Indre Fosen

Båt + Buss + Vandring 60 KM
2 dager
En trivelig kystreise starter med båt på nøkkelstedet Ørland og beveger seg langs Kystpilegrimsleia inn Trondheimsfjorden til nøkkelstedet Reins kloster og Museet Kystens Arv. Det ligger godt til rette for to fine vandringsdager i Indre Fosen, kommune med en overnatting på pilegrimsherberge i Rissa og en overnatting på Museet Kystens Arv.
Middels tur

Gradering på turforslag

Alle turforslagene på pilegrimsleden.no er gradert etter en nasjonal standard for merking av vanskelighetsgrad, slik at du enklere kan finne en tur som passer for deg.

Grønn = Enkel

Dette er stort sett korte og enkle turer som passer for alle, uten krav til spesielle ferdigheter eller utstyr. I de tilfeller hvor det er tilrettelagt for rullestolbrukere eller barnevogn, merkes dette spesielt.

Blå = Middels

Dette er turer som passer for deg som har grunnleggende turferdigheter og er i normal fysisk form.

Rød = Krevende

Turer merket med rødt passer for erfarne turgåere, med god utholdenhet. Turene krever ofte gode tursko og annet turutstyr, samt kunnskap om kart og kompass.

Svart = Ekstra krevende

Dette er turer passer for erfarne fjellfolk, med god fysikk, styrke og utholdenhet. Godt turutstyr og gode kunnskaper om kart og kompass er nødvendig på slike turer.

Hvor krevende en tur er bestemmes blant annet av antall høydemeter (stigning) og lengde på turen. Selv om turen går i flatt terreng, kan den merkes med rødt dersom den er veldig lang. Og motsatt, selv om turen er kort, kan den merkes med svart dersom den går i bratt og krevende terreng.

Ligger langs Kystpilegrimsleia

Reisebeskrivelse

Ørland – Reins kloster

Hurtigbåt: Brekstad – Hasselvika (10 min). Fra Hysnes helsefort går det en 15 km turstisti over høydedraget til Rissa og Reins kloster. Målet er å få merket stien før sommeren 2020.

Alternativt kan en ta buss fra Hasselvika via Rissa til Reins kloster (ca ½ time). Rutetider se: atb.no.

Det går også buss fra Brekstad via Krinsvatnet til Rein (1 ½ - 2 t). Rutetider se: atb.no.

Reins kloster – Museet Kystens Arv

Det planlegges å merke en 15 km tursti fra Reinsklosteret til Museet Kystens Arv.

Alternativet er å ta buss fra Rein til Stadsbygd kirke (11 min). Rutetider se: atb.no. Da er man rett ved museet.


Om nøkkelstedet Reins kloster og Museet Kystens Arv

Reins kloster

Rein kirke, som ligger like ved klosterruinene, ble innviet i 1932. Den gamle Reinskirka ble revet da Rissa kirke ble bygget. Savnet etter den gamle kirka var stort, og forfatteren Johan Bojer tok initiativ og stilte midler til å sette opp en ny kirke så lik den gamle som mulig. Kirka kalles «Bojerkjerka» i dagligtale. Se mer no.wikipedia.org/wiki/Rein_kirke

Historien forteller at Harald Hårfagre tok gården Rein til odel og eie da han la under seg Trøndelag på 870-tallet. Selve gården er antakelig over tre tusen år gammel. Nonneklosteret på Rein ble grunnlagt på slutten av 1220-tallet og eksisterte i 300 år. Ruinene av klosteret er fortsatt synlige, og tilhører i dag Foreningen til norske Fortidsminnesmerkers Bevaring. Les mer: reinskloster.no/historie.

Museet Kystens Arv

Museet Kystens Arv er et av landets fineste museer, med eget aktivt båtbyggeri, historisk rosehage, restaurant med uteservering og en av landets største samlinger med klinkbygde råseglbåter. Museet tar vare på de edleste av kystfolkets tradisjoner: Handverket, historiene og samarbeidet.

Les mer: kystensarv.no

Du kan lese mer om nøkkelstedet Reins kloster og Museet Kystens Arv i Indre Fosen kommune her.

Overnatting

Rissa: Pilegrimsherberger

Rissa hotell og Brakkerigg Rådhusveien 15 tlf 738508 50

Stadsbygd: Museet Kystens Arv tilbyr enkel overnatting.

Gamle Helset Gård - Mastua Helsetveien 223 airbnb.no

Mat

Rissa: Flere spisesteder og butikker

Stadsbygd: Museet Kystens Arv

Fellini restaurant & pub

Coop Prix

Andre turer i nærheten

Hvor mange dager vil du gå?
Velg led

[[ notice ]]

Vi fant ingen turforslag etter dine ønsker.
Prøv å filtrere på noe annet.