Halsnøy kloster - Bergen

Buss + Hurtigbåt 161 KM
3 timer
En vakker reise i Sunnhordland med nydelig kystlandskap, og mange flotte historiske- og kulturelle opplevelser. Bergen er absolutt verd mer enn et besøk.
Enkel tur

Gradering på turforslag

Alle turforslagene på pilegrimsleden.no er gradert etter en nasjonal standard for merking av vanskelighetsgrad, slik at du enklere kan finne en tur som passer for deg.

Grønn = Enkel

Dette er stort sett korte og enkle turer som passer for alle, uten krav til spesielle ferdigheter eller utstyr. I de tilfeller hvor det er tilrettelagt for rullestolbrukere eller barnevogn, merkes dette spesielt.

Blå = Middels

Dette er turer som passer for deg som har grunnleggende turferdigheter og er i normal fysisk form.

Rød = Krevende

Turer merket med rødt passer for erfarne turgåere, med god utholdenhet. Turene krever ofte gode tursko og annet turutstyr, samt kunnskap om kart og kompass.

Svart = Ekstra krevende

Dette er turer passer for erfarne fjellfolk, med god fysikk, styrke og utholdenhet. Godt turutstyr og gode kunnskaper om kart og kompass er nødvendig på slike turer.

Hvor krevende en tur er bestemmes blant annet av antall høydemeter (stigning) og lengde på turen. Selv om turen går i flatt terreng, kan den merkes med rødt dersom den er veldig lang. Og motsatt, selv om turen er kort, kan den merkes med svart dersom den går i bratt og krevende terreng.

Ligger langs Kystpilegrimsleia

Reisebeskrivelse

Halsnøy kloster - Ranavik

Det gjelder å komme seg tilbake til Ranavik kai med lokal buss, se www.skyss.no

eller gå til fots 4 km dit.

Ranavik - Bergen

Hurtigbåt fra Ranavik til Bergen tar 2-3 timer alt etter hvilken avgang det er. Det er ofte et båtbytte i Leirvik. Se rutetider for hurtigbåt Sunnhordland-Austevoll-Bergen på www.skyss.no


Om nøkkelstedet Bergen

Bergen ble grunnlagt av Olav Kyrre i 1070 og har vært en viktig handels- og sjøfartsby opp gjennom historien. I 1170 ble bispesetet på vestlandet flyttet fra Selje til Bergen og Sta Sunnivas skrin ble overført til Kristkirken på Holmen. Sta Sunniva ble byens skytshelgen. Det står et minnesmerke av henne på Kristkirketomten. Både Mariakirken og minnestøtten etter Sta Sunniva er verdt et besøk som pilegrim i Bergen. Man kan også ta turen til Lysekloster i Fana. Se mer om Bergen på https://www.visitbergen.no/.

Regionalt pilegrimssenter Bergen kan være nyttig å ta kontakt med.

Overnatting

Det er mange ulike overnattingsmuligheter i Bergen og utenfor byen.

Mat

Bergen har mange spisesteder og butikker det er mulig å få kjøpt et måltid eller handle proviant.

Andre turer i nærheten

Hvor mange dager vil du gå?
Velg led

[[ notice ]]

Vi fant ingen turforslag etter dine ønsker.
Prøv å filtrere på noe annet.