Pilegrimsleden | Halsnøy kloster - Bergen

Halsnøy kloster - Bergen

Buss + Hurtigbåt 161 KM
3 timer
En vakker reise i Sunnhordland med nydelig kystlandskap, og mange flotte historiske- og kulturelle opplevelser. Bergen er absolutt verd mer enn et besøk.
Enkel tur
Ligger langs Kystpilegrimsleia

Reisebeskrivelse

Halsnøy kloster - Ranavik

Det gjelder å komme seg tilbake til Ranavik kai med lokal buss, se www.skyss.no

eller gå til fots 4 km dit.

Ranavik - Bergen

Hurtigbåt fra Ranavik til Bergen tar 2-3 timer alt etter hvilken avgang det er. Det er ofte et båtbytte i Leirvik. Se rutetider for hurtigbåt Sunnhordland-Austevoll-Bergen på www.skyss.no


Om nøkkelstedet Bergen

Bergen ble grunnlagt av Olav Kyrre i 1070 og har vært en viktig handels- og sjøfartsby opp gjennom historien. I 1170 ble bispesetet på vestlandet flyttet fra Selje til Bergen og Sta Sunnivas skrin ble overført til Kristkirken på Holmen. Sta Sunniva ble byens skytshelgen. Det står et minnesmerke av henne på Kristkirketomten. Både Mariakirken og minnestøtten etter Sta Sunniva er verdt et besøk som pilegrim i Bergen. Man kan også ta turen til Lysekloster i Fana. Se mer om Bergen på https://www.visitbergen.no/.

Regionalt pilegrimssenter Bergen kan være nyttig å ta kontakt med.

Overnatting

Det er mange ulike overnattingsmuligheter i Bergen og utenfor byen.

Mat

Bergen har mange spisesteder og butikker det er mulig å få kjøpt et måltid eller handle proviant.

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.