Giske - Veøya i Molde kommune

Buss eller båt 111 KM
3 timer
En vakker reise mellom nøkkelstedene Giske ved Ålesund til Veøya ved Molde. Storslåtte kulturlandskap og opplevelser blant kyst, fjorder og fjell på sitt mest spektakulære.
Enkel tur

Gradering på turforslag

Alle turforslagene på pilegrimsleden.no er gradert etter en nasjonal standard for merking av vanskelighetsgrad, slik at du enklere kan finne en tur som passer for deg.

Grønn = Enkel

Dette er stort sett korte og enkle turer som passer for alle, uten krav til spesielle ferdigheter eller utstyr. I de tilfeller hvor det er tilrettelagt for rullestolbrukere eller barnevogn, merkes dette spesielt.

Blå = Middels

Dette er turer som passer for deg som har grunnleggende turferdigheter og er i normal fysisk form.

Rød = Krevende

Turer merket med rødt passer for erfarne turgåere, med god utholdenhet. Turene krever ofte gode tursko og annet turutstyr, samt kunnskap om kart og kompass.

Svart = Ekstra krevende

Dette er turer passer for erfarne fjellfolk, med god fysikk, styrke og utholdenhet. Godt turutstyr og gode kunnskaper om kart og kompass er nødvendig på slike turer.

Hvor krevende en tur er bestemmes blant annet av antall høydemeter (stigning) og lengde på turen. Selv om turen går i flatt terreng, kan den merkes med rødt dersom den er veldig lang. Og motsatt, selv om turen er kort, kan den merkes med svart dersom den går i bratt og krevende terreng.

Ligger langs Kystpilegrimsleia

Reisebeskrivelse

Båt eller buss.

Ålesund - Molde

For å komme til Veøya går turen om Molde med buss eller med Hurtigruta.

Buss fra Ålesund til Molde. Se rutetider frammr.no.

Hurtigruta. Se rutetider hurtigruten.no/havn-til-havn#/

Molde - Veøya

Det går ikke offentlig transport til Veøy. Det er mulig å ta buss til Sølsnes, leie kajakk og padle 3 km. Våtkort kreves.

Buss fra Molde til Sølsnes. Se rutetider frammr.no.

Kajakkutleie: DNT Romsdal har kajakkutleie på Sølsnes, se mrtur.no/kajakkutleie

Privat båt kan leies: classicnorway.no/classic-norway-hotels/bater/

Romsdalsmuseet kan gi mer informasjon om båt og guidene turer: romsdalsmuseet.no/no/besok-oss/veoya

Om nøkkelstedet Veøya i Molde kommune

Veøya er en liten øy i Romsdalsfjorden. Ordet er norrønt for «hellig» og navnet Veøya betyr den hellige øya eller øya med helligdommen. Det er påvist det som kan være kristne graver fra 900-tallet.

I middelalderen var det en kaupang med handel og mye liv her. Veøya var viktig for kysttrafikken for her kunne en seile inn fjorden og dra båten over Tiltereidet for å unngå den farlige Hustadvika. Nå er øya ubebodd, men kirka og prestegården er intakt.

En pilegrimssti er merket med sommerfuglsymbol. Det er ikke drikkevann eller tilgang til mat på øya. Turistforeningen disponerer ei lita hytte der det er mulig å overnatte.

Les mer om nøkkelstedet nøkkelstedet Veøya i Molde kommune. Du kan også finne mer her: romsdalsmuseet.no/no/besok-oss/veoya

Overnatting

Veøy: Veøystua, DNT Romsdal ut.no/hytte/10153516/veystua

Molde: Flere overnattingsmuligheter

Mat

Nesjestranda: Skålasenteret kjøpesenter.

Molde: Alle slags butikker og spisesteder.

Andre turer i nærheten

Hvor mange dager vil du gå?
Velg led

[[ notice ]]

Vi fant ingen turforslag etter dine ønsker.
Prøv å filtrere på noe annet.