Pilegrimsleden | Dovre - Kongsvold

Dovre - Kongsvold

53 KM
4 dager
Pilegrimsvandring i klassisk fjellandskap over Dovrefjell. Opplev spennende kulturminner og utsikt mot flere kjente fjellformasjoner.
Krevende tur
Ligger langs Gudbrandsdalsleden
Foto: Eskil Roll

Dag 1: (3,7 km) Dovre - Budsjord

På turens første dag går turen til Dovre, primært med tog. Fra Dovre Stasjon er det så 3,7 kilometer å gå til Budsjord , for kveldsmat og overnatting.

Overnatting på Budsjord:

Dag 2: (13,2 km) Budsjord - Fokstugu

Den første ordentlige etappen begynner med en god stigning, som tar deg opp i et nydelig høyfjellslandskap. Turen går langs den gamle Kongeveien, forbi flere elver, før du begynner nedstigningen mot Fokstugu. På den siste delen av etappen må du krysse to elver, før du kommer inn på grusveien som tar deg fram til Fokstugu Fjellstue.

Overnatting på Fokstugu:

Dag 3: (24,2 km) Fokstugu - Hjerkinn

Denne etappen er turens lengste, men også den vakreste strekningen du skal gå. Langs leden kan du se både gravrøyser og fangstgroper mens du beveger deg gjennom natur som har spennende dyreliv og planteliv i rikt monn. Stigningen på denne etappen gjøres unna i starten, og siden passerer leden flere fjellstuer og turisthytter som egner seg godt for pauser.

Overnatting på Hjerkinn:

Dag 4: (11,8 km) Hjerkinn - Kongsvold

Har du lyst på en rolig avslutningsetappe, anbefales du å gå strekningen fra Hjerkinn til Kongsvold. Underveis har du utsikt mot både Snøhetta og Rondane, og sjansen for å se moskus er også til stede. Belønningen med denne etappen kan være et bedre måltid på Kongsvold Fjeldstue, etter å ha inspisert den fantastiske fjellhagen deres. Fra Kongsvold kan du ta toget videre, både sørover og nordover.

Overnatting på Kongsvold:

Pilegrimsleden over Dovrefjell kan by på vakre og trolske opplevelser. Foto: Eskil Roll
Foto: Eskil Roll
Fokstugu fjellstue er et unikt overnattingssted for pilegrimer som tilbyr ro og refleksjon i vakre omgivelser. Foto: Eskil Roll
Foto: Eskil Roll
Kongsvold fjellstue er et flott sluttpunkt for turen. Foto: Eskil Roll
Foto: Eskil Roll

Anbefalt turperiode:


Juni til september

  • Været i fjellet kan enkelte ganger være hardt om sommeren, så husk riktig klær og proviant.
  • Har du spørsmål om turen så kan du ta kontakt med Pilegrimssenter Dovrefjell.

Ankomst:

  • Tog til Dombås, taxi til Dovre (www.vy.no)

Avreise:

  • Tog fra Kongsvold (www.vy.no)

Nyttig lesetoff

Foto: Eskil Roll

Siste stopp før Dovrefjell - Pilegrimsgården Budsjord

En vandring langs Pilegrimsleden er også en vandring i norsk historie, og som perler på en snor ligger den ene kulturskatten etter den andre. Bli med oss til en av de aller mest særpregede overnattingstedene på Gudbrandsdalsleden: - Den historiske Budsjord Pilegrimsgård.
Les mer
Foto: Hans-Jacob Dahl

Eysteinkyrkja - kirken høyt opp i Dovrefjell

Kirkene på Pilegrimsleden er svært forskjellige. Noen er store og imponerende, andre er små og gjemt dypt inne i skogen. Hver kirke har sin egen historie. Det er historien til Eysteinkyrkja.
Foto: Eskil Roll

25 pakketips for pilegrimsvandring når du skal bo inne

Pilegrimsvandring kan handle om så mangt, men en ting man ikke slipper unna er hvordan pakke smart og funksjonelt.
Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.