Pilegrimssenter Avaldsnes

Pilegrimssenter Avaldsnes er om sommeren lokalisert i et 400 år gammelt stabbur like ved Nordvegen Historiesenter og Avaldsnes kirke. Skulle det være stengt ved stabburet, finner du en kasse med pilegrimsstempel like ved døren. Du får i tillegg stempel og informasjon ved Nordvegen Historiesenter hele året.

Foto: Boyoung Lee

For deg som er på reise eller planlegger en pilegrimstur

Ved Regionalt Pilegrimssenter på Avaldsnes og nøkkelstedene i Rogaland er vi klare til å hjelpe deg med informasjon og veiledning. Her får du også stempel i pilegrimspasset ditt. I tillegg til Avaldsnes, finner du nøkkelsteder i Egersund, på Obrestad fyr/Hå gamle prestegard, Stavanger domkirke, Utstein pilegrimsgard

Kystpilegrimsleia er en historisk ferdselsåre, både til havs og til lands, og ikke en sammenhengende vandringsrute fra Egersund til Trondheim. Nøkkelstedene og enkelte vandrings-strekninger er godt merket. Reiser du med egen båt kan sjøen bære deg fra nøkkelsted til nøkkelsted. Uten egen båt kan du reise med offentlig transport, kajakk, sykkel, bil eller en kombinasjon av disse. Noen steder langs leia kan du også prøve tradisjonsbåter som er en del av UNESCOs verdensarv.


Ved Regionalt Pilegrimssenter Avaldsnes fra du stempel av Olavskirken, bygget i 1250

Åpningstider ved Regionalt Pilegrimssenter Avaldsnes

Onsdag-fredag3/6-9/8Kl. 12:00-15:30
Adresse til Regionalt Pilegrimssenter om sommeren3/6-9/8Kong Augvaldsvei 101, 4262 Avaldsnes
Adresse til Regionalt Pilegrimssenter utenom høysesongen9/8-3/6Statsråd Vinjesgt. 25, 4250 Kopervik

Karmøy har mye å tilby!

På nettstedet til Historiske Avaldsnes finner du informasjon om Nordvegen Historiesenter, Vikinggården på Bukkøy, Vikingfestivalen, Olavskirken, middelalderkongsgården og jomfru Marias synål. Velkommen til å besøke vikingkongenes rike!

Har du også lyst til å besøke Visnes gruvemuseum ? Visnes kobberverk var i sin tid den største arbeidsplassen i Norge og her lå Nord-Europas største kobberverk. I Visnes kan du besøke parkanlegget i Fransehagen, anlagt av Charles de France, flotte turstier og kanonstillinger fra 2. Verdenskrig. Skulle du etter hvert kjenne sulten melde seg, er Fransehagen kafe og bistro vel verdt et besøk.

Med appen "Tilbakeblikk" kan du reise tilbake i tid med interaktive scener og skikkelser som gir deg en smakebit på epoker, historiske begivenheter og myters opprinnelse. Du kan besøke Avaldsnes, Visnes og flere andre steder på Karmøy.

Er du på leit etter rimelig overnatting i nydelige omgivelser kan vi anbefale pilegrimsherbergene Magasingården i Visnes og Fredtun leirsted i Skudeneshavn.

Klar for enda flere opplevelser? Karmøy har mye å tilby: Sjekk ut Opplev Karmøy

Her finner du pilegrimsaktiviteter ved nøkkelstedene i Rogaland i 2024: Arshjul 2024

Spenning og høy puls for store og små på Vikingfestivalen
Vikingfestival på Avaldsnes hvert år i juni

Foto: Cathrine Glette

Ansatte

Profile picture of Wenche Lindtner
Wenche Lindtner
Tlf: +47 98242083
Daglig leder Regionalt pilegrimssenter Avaldsnes