Pilegrimssenter Oslo

Pilegrimssenter Oslo ligger ved St.Hanshaugen sogn rett ved Gamle Aker kirke (Akersbakken 30). Her kan du kjøpe Pilegrimspass, guidebøker og få informasjon om Pilegrimsledene i Norge. Vi er ofte på kontoret, men om du planlegger et besøk utenom høysesongen så anbefaller vi at du booker tid i forkant. Vi er her for deg!

Det naturlige startpunkt

Pilegrimssenter Oslo er ett av tolv regionale pilegrimssenter langs de ni pilegrimsledene i Norge. Senteret har ansvar for tilrettelegging av pilegrimsvandring i Oslo regionen, i tillegg til at vi bidrar med tips og råd om pilegrimsvandring på Gudbrandsdalsleden (vest- og østleden), Tunsbergleden og deler av Borgleden.

Hjertelig velkommen!

Gå en solidaritets-pilegrimsvandring for Ukraina i Norge!

531 km - så lang er pilegrimsleden Camino Ukraine de Santiago. Denne pilegrimsleden begynner i Kyiv og går til Lviv. Derfra fortsetter den videre mot Santiago de Compostela i Spania. Nå kan du lage en pilegrimsvandring på Camino Ukraine lokalt der du bor. Vandre en etapp eller flere her i Norge i solidaritet med Ukraina!
Klikk for å lese mer

Bli godt forberedt!

På pilegrimssenteret får du all informasjon du trenger, pilegrimspass og -merker. Vi har til enhver tid oversiktskart og alle guidebøker for Gudbrandsdalsleden på tilgjengelige språk. Du får avgjørende informasjon om helt ferske endringer og justeringer av leden, om nye herberger og praktisk informasjon som gjør deg godt forberedt!
Klikk her

Pilegrimsledens nettverkssamling på Østlandet

Vi ønsker å styrke nettverket for Pilegrimsleden på Østlandet, og inviterer til nettverkssamling! Lørdagen den 27. januar 2024 i Hamar
Klikk for info og påmelding

Vandre med hengekøye

Pilegrimssentrene i Oslo, Hamar og Granavollen jobber sammen om et hengekøyeprosjekt! Nå kan du hente ut en hengekøye (med overseil og myggnetting) i Oslo og levere den inn i Hamar eller på Granavollen. Tilbudet er gratis! Takk til Fylkeskommunen Viken for bidrag til prosjektet!

Bli med på pilegrimsvandring!

Noen går langt og andre går kort. Noen liker å gå langt bak og andre liker å gå med andre. Her finner du informasjon om hvordan du kan delta på pilegrimsvandringer.
Klikk her

Pilegrimsvelsignelse

På pilegrimssenteret kan du også, uavhengig av livssyn eller konfesjonell tilhørighet, oppleve å bli sendt ut som pilegrimer ble i middelalder, med en pilegrimsvelsignelse av pilegrimspresten. – Spør om pilegrimspresten er tilstede!

Pilegrimsreise til Vadstena

Velkommen å bli med til Vadstena: Den Helliga Birgitta og Pilegrimsvandring. Grunnlegger av pilegrimsbevegelsen i Sverige, Hans-Erik Lindström, er vår veiviser. Reisen blir den 5. – 8. oktober 2023. Klikk på lenken for å melde deg på.
Klikk for mer informasjon

Jubileumsboka Pilegrimsboka

Den 29. mai hadde vi lansering av "Pilegrimsboka". Dette er en norsk oversettelse av den svenske boken "Lilla pilgrimsboken" (redaktør og medforfatter Hans-Erik Lindström). Pilegrimsboka kan man kjøpe på Pilegrimssenter Oslo (199 kr).

Pilegrimsfelleskapene i Norge

Ønsker du å bli mer involvert i pilegrimsbevegelsen? Da er du velkommen til å bli medlem i et av de flotte pilegrimsfelleskapene som finnes i Norge. Felleskapene arrangerer treffer og vandringer i løpet av året.
Les mer

Panhera

Våren 2018 lot Pilegrimssenter Oslo seg engasjere i en søknad om EU-midler, sammen med Universitetet i Oslo. Overskriften er «Cooperation for innovation and the Exchange of Good Practices». Prosjektets navn er Panhera (Pilgrim Accommodation and New Host Expertise in Rural Areas)
Les mer

Ansatte

Profile picture of Anna Runesson
Anna Runesson
Tlf: (+47) 480 52 949
Regional leder og pilegrimsprest
E-post:oslo@pilegrimssenter.no
Telefon og adresse:Telefon: (+47) 480 52 949
Adresse: Akersbakken 30, 0172 Oslo
Åpningstider:

Lavsesong (september - mai):
Vi er ofte på kontoret mellom 09.00-15.30, men om du planlegger et besøk utenom høysesongen så anbefaller vi at du booker tid i forkant. Vi er her for deg!
Senteret er også åpent ved arrangementer - følg oss gjerne på hjemmesiden og Facebook for å holde deg oppdatert på hva som skjer.

Høysesong (juni-august):
I høysesongen har vi åpent alle dager i uken 09.00-15.30.

Facebookhttps://www.facebook.com/profi...