Pilegrimssenter Oslo

Pilegrimssenter Oslo har sitt kontor i Bispegården, rett ved startpunktet av Pilegrimsleden. Det er også her som du finner den første Milesteinen ved St.Hallvards ruiner. Adress: St.Hallvards plass 3 (inngang fra Egedes gate). Åpent mandag-søndag 09.00-15.30.

Det naturlige startpunkt

Her kan du kjøpe Pilegrimspass, guidebøker og få informasjon om Pilegrimsledene i Norge. Vi er her for deg!

Pilegrimssenter Oslo er ett av tolv regionale pilegrimssenter langs de ni pilegrimsledene i Norge. Senteret har ansvar for tilrettelegging av pilegrimsvandring i Oslo regionen, i tillegg til at vi bidrar med tips og råd om pilegrimsvandring på Gudbrandsdalsleden (vest- og østleden), Tunsbergleden og deler av Borgleden.

Hjertelig velkommen!

Guidebøker på engelsk. Gudbrandsdalsleden: Oslo til Trondheim

Det har kommet ut to nye guidebøker om Gudbrandsdalsleden. Vandringsboken er skreven av Ria Warmerdam og Sykkelboken av Gea Van Veen. De koster 320 kr stk/€ 28.

Klikk her får å bestille fra Pilegrimssenter Oslo.

Klik her for å bestille fra forlaget ViaGaia.

Gå en solidaritets-pilegrimsvandring for Ukraina i Norge!

531 km - så lang er pilegrimsleden Camino Ukraine de Santiago. Denne pilegrimsleden begynner i Kyiv og går til Lviv. Derfra fortsetter den videre mot Santiago de Compostela i Spania. Nå kan du lage en pilegrimsvandring på Camino Ukraine lokalt der du bor. Vandre en etapp eller flere her i Norge i solidaritet med Ukraina!

Klikk for å lese mer

Bli godt forberedt!

På pilegrimssenteret får du all informasjon du trenger, pilegrimspass og -merker. Vi har til enhver tid oversiktskart og alle guidebøker for Gudbrandsdalsleden på tilgjengelige språk. Du får avgjørende informasjon om helt ferske endringer og justeringer av leden, om nye herberger og praktisk informasjon som gjør deg godt forberedt!

Klikk her

Borrow a Hammock!

The pilgrim centers in Oslo, Hamar and Granavollen are working together on a hammock project. Now you can pick up a hammock (with canopy and mosquito net) at the Pilgrim center in Oslo and deliver it at the Pilgrim center in Hamar or at the Pilgrim center in Granavollen. The offer is free!
Thanks to Akershus County Municipality for their contribution to the project!

Click here to book a hammock

Pilegrimsvelsignelse

På pilegrimssenteret kan du også, uavhengig av livssyn eller konfesjonell tilhørighet, oppleve å bli sendt ut som pilegrimer ble i middelalder, med en pilegrimsvelsignelse av pilegrimspresten. – Spør om pilegrimspresten er tilstede!

Pilegrimsvandring i stillhet

Har du lyst å være med på Retreatvandring langs Tunsbergleden?

Den 31. august inviterer vi til en stille vandringsdag mellom Vardåsen kirke (Asker) og Røyken kirke.

For mer info klikk her

Pilegrimsmesser

Én torsdag i måneden møtes vi for å feire Pilegrimsmesse i Lovisenberg kirke (Lovisenberggata 9). Pilegrimsmessen er en kort messe etter Salme 23, som er særskilt laget for pilegrimer, for mennesker «på vandring» – enten man er pilegrim med vandrestøvlene på eller man forstår sitt liv som en pilegrimsvandring. Etter pilegrimsmessen er det Pilegrimstreff i Lovisenberg menighetssal som ligger rett over veien fra Lovisenberg kirke (Lovisenberggata 4E).

Klikk her

Pilegrimsfelleskapene i Norge

Ønsker du å bli mer involvert i pilegrimsbevegelsen? Da er du velkommen til å bli medlem i et av de flotte pilegrimsfelleskapene som finnes i Norge. Felleskapene arrangerer treffer og vandringer i løpet av året.

Les mer

Panhera

Våren 2018 lot Pilegrimssenter Oslo seg engasjere i en søknad om EU-midler, sammen med Universitetet i Oslo. Overskriften er «Cooperation for innovation and the Exchange of Good Practices». Prosjektets navn er Panhera (Pilgrim Accommodation and New Host Expertise in Rural Areas)

Les mer

Ansatte

Profile picture of Anna Runesson
Anna Runesson
Tlf: (+47) 480 52 949
Regional leder og pilegrimsprest
Profile picture of Aksel Undset
Aksel Undset
Tlf: (+47) 486 46 403
Kontormedarbeider
E-post:oslo@pilegrimssenter.no
Telefon og adresse:Telefon: +47 480 52 949 // +47 486 46 403
Adresse: St.Hallvards plass 3, 0192 Oslo
Åpningstider:

Mandag - søndag 09.00-15.30

Facebookhttps://www.facebook.com/profi...