Pilegrimssenter Hamar

Pilegrimssenter Hamar er et besøks -og informasjonssenter - et møtested for pilegrimer. Det ligger vakkert til med utsikt mot Domkirkeodden, på det som en gang var en del av middelalderbyen Hamarkaupangen. Velkommen innom for en hyggelig prat eller for overnatting underveis langs Gudbrandsdalsleden.

Pilegrimssenter Hamar

Møtested og herberge

Pilegrimssenter Hamar er ett av seks regionale pilegrimssentre, som ligger langs Gudbrandsdalsleden. Senteret er et viktig møtested for pilegrimer og pilegrimsinteresserte. Vi tilrettelegger for vandringer gjennom Hamarregionen, og veileder også for vandringen videre langs Gudbrandsdalsleden.

Foto: Ana Isabel Sauter

Hamardomen

Pilegrimssenteret og Domkirkeodden ligger der middelalderbyen Hamarkaupangen lå, med sin markedsplass og bebyggelse, og bispesetet med Korskirken og Domkirken. Restene av Hamarkaupangen ligger skjult under jorder og plener rundt senteret og gir nærhet til historien. Ruinene etter Domkirken er i dag beskyttet av et unikt glassoverbygg og er fortsatt et naturlig besøksmål for pilegrimer, som det var i middelalderen.
Les mer
Oplandske Dampskibsselskap

Pilegrimsbåten Skibladner

Dagens pilegrimer kan også følge pilegrimsleden ved å ta vannveien over Mjøsa med dampbåten Skibladner. (Foto: Oplandske Dampskibsselskap)
Les mer
Trond Lillebo

Turforslag

Pilegrimssenter Hamar kan by på arrangementer, guidede turer, fellesvandringer og foredrag i løpet av året. Ønsker du å gå på egenhånd, er leden gjennom Hamarregionen både godt merket og lett tilgjengelig.
Les mer
Soverom med en køyeseng og en trekiste.

Overnattingssteder

Det finnes mange overnattingssteder langs Gudbrandsdalsleden øst, fra Eidsvoll til Lillehammer. Tilbudet varierer fra ubetjente hytter, til betjente herberger og gjestegårder med kortreiste matopplevelser, hoteller og vandrerhjem.
Les mer
Pilegrimssenter Hamar

Utvalgte kulturminner / Access to selected cultural heritage sites

Les mer

Om Pilegrimssenter Hamar

Pilegrimssenter Hamar har flere roller. Hovedoppgave er å gi veiledning til pilegrimer og tilrettelegge for pilegrimsvandringer.

Senteret skal også være med å bidra til utvikling av næringsvirksomhet langs leden i Hamarregionen. På en miljøvennlig og skånsom måte, skal vi bidra til et bærekraftig reiseliv, gjennom ulike lokale vandringer, arrangementer og aktiviteter. Utviklingen av Pilegrimsleden skjer i tett samarbeid med senterets samarbeidspartnere, som er kommunene, fylkeskommunen, kirken, kulturlivet, frivillige lag og organisasjoner, muséer og næringsliv.

Ansatte

Profile picture of Tone Stræte
Tone Stræte
Tlf: (+47) 474 78 266
Regional leder

Kontaktinformasjon:

E-post:hamar@pilegrimssenter.no
Telefon:474 78 266
Adresse:Storhamargata 125
2315 Hamar
Åpningstider:Høysesong 15. juni til 15. august:
Hver dag fra kl. 9.00 -16.00.

Ellers i året:

Mandag til fredag fra kl. 9.00 - 16.00. Det hender at vi er ute av kontoret, så kontakt på forhånd på e-post eller telefon, hvis du ønsker en avtale.
Pris overnatting:Kr. 350 per person.
Merk!Ta kontakt med oss på telefon, hvis du planlegger å ankomme senteret utenom åpningstidene i høysesongen.

Du er velkommen innom til en uformell prat over en kaffekopp, for tips og veiledning om pilegrimsvandring, kjøp av pilegrimspass, guidebøker etc. Utenom høysesongen er ikke alltid kontoret betjent. Derfor kan det lønne seg å kontakt oss på e-post eller telefon i forkant.