Rena - Tynset

Opplev naturens stillhet og ro i Østerdalens urørte og varierte landskap. Vandre i et spennende terreng gjennom skog, myr og åpent fjellandskap. Opplev vill natur med rikt dyreliv, som byr på fredelige forhold og trolsk stemning.

 • Foto: Lia Gård

 • Foto: Lia Gård

 • Foto: Lia Gard

 • Foto: Aslaug S Haugen

 • Foto: Aslaug S Haugen

På vandringens første dag følger du leden på furumoer med Østerdalens karakteristiske, lysegrå reinlav. Ved slutten av dagen når du frem til Tollefkoia, ei skogkoie med plass til åtte personer. Den har utstyr til matlaging, vann, ved, utedo.

Fortsett å gå langs leden i vakker natur. På vandringes andre dag får du muligheten til å kjenne på skogens ro og tid til ettertanke. På enden av etappen kommer du til en koie brukt av tømmerhoggere som har plass til åtte personer. Den tilbyr utstyr til matlaging, vann, ved, utedo.

Vandringer fortsetter på tredje dag først langs Storsjøveien, grusvei, så sti med noe stigning opp til Trollhytta, ei hytte brukt av tømmerhoggere og jegere med plass til åtte personer. Den tilbyr utstyr til matlaging, ved, utedo og ligger i nærheten av vann.

På den fjerde dagen fortsetter leden i skogsterreng både på merket sti, men også noe uten sti, og kan derfor bli litt vått. Her passeres det naturskjønne Trolltjønn. Netsjøhytta, en gammel fiskehytte ved Netsjøen, er neste overnattingssted. Her er det utstyr til matlaging, ved og utedo. Tilgang til drikkevann i innsjøen, og ikke minst er det en fiskestang for de fiskeglade. Netsjøhytta har plass til 7 personer.

Neste dag byr på skogsterreng på sti, vei eller bare merket led.  Lialy - gapahuk ved Skånsjøen. Det er mulig å bli hentet ved Bakmyra, 4 km før Lia Gård. Lia Gård tilbyr alt fra enerom m/ bad og full pensjon til koier med utstyr for matlaging, innlagt strøm og utedo. Ta gjerne en hviledag her. Matvarer kan kjøpes.

Fra Lia Gård går leden videre over Bjønnåsen og forbi det gresk-ortodokse Fotinis kapell. Den går så nedover og krysser riksvei 30, før den fortsetter oppover til Blåbærstien og så til Moraveien, den gamle kongeveien. Veien er godt merket og god å gå. Overnatting på Fiskvik Gård i en vakker, oppusset seterstue.

Følg Moraveien neste dag forbi Pilegrimssteinen på Åkre til Otnes sentrum. Overnatting i pilegrimshytte i Strandveien, i nærheten av Ytre Rendal kirke. 

Fortsett på Rv 30 nordover den siste dagen. Ta etter hvert av og følg jordbruksveien til Hornset, videre nordover langs elva. I Øvre Rendal passeres Bull-museet (åpent juni-august) og Øvre Rendal kirke. Litt etter kirken tar pilegrimsleden inn på grusvei til venstre og fortsetter til Smedberget Pilegrimstun. Pilegrimsstua der har solstrøm, 5 senger i 3 rom samt madrasser. Det er det vaskerom m/dusj og kokemuligheter i hovedhus-kjeller.

Her kan man gjerne ta en hviledag før oppstigning av Fonnåsfjellet og en tre-dagers fjellopplevelse via Tylldalen til Tynset, som har togstasjon på Rørosbanen.

Anbefalt turperiode

 • Man kan gå i månedene mai til september, men anbefaler å gå i sommermånedene juni til august.


Ankomst

 • Fly: Gardermoen
 • Tog: Rørosbanen til Rena togstasjon
 • Opphold: Reserver overnattingssted i god tid. Rena campingplass
Dag Strekning Km Overnatting
1

Rena - Tollefkoia

24 Tollefkoia
2

Tollefkoia - Perskoia

14,5 Perskoia
3

Perskoia - Trollhytta

19,5 Trollhytta
4

Trollhytta - Netsjøhytta

8,5 Netsjøhytta
5

Netsjøhytta - Lia Gård

20

Lia Gård

6

Lia Gård - Fiskvik Gård

17

Fiskvik Gård

7

Fiskvik Gård - Pilegrimssteinen, Åkre - Otnes

15

Pilegrimshytte, Otnes

8 Otnes - Bull museet - Smedberget Pilegrimstun, Øvre Rendal 17

Smedberget Pilegrimstun, Øvre

9 Øvre Rendal - Skorsåsetra 18 Lavvo
10 Skorsåsetra - Søndre Kvanntjønna 12 Finstadlavvo
11 Kvanntjønna - Småvangan, Tylldalen 12 Skihytta, Småvangan
12 Småvangan - Tynset 18 Tynset Camping og Motel

Avreise

 • Buss fra Øvre Rendal til Koppang sentrum eller til Tynset sentrum, omtrent fem mil begge veier. Tog fra Tynset på Rørosbanen til Hamar, Gardermoen, Oslo eller Trondheim.

Informasjon

 • Husk å lade mobiltelefon
 • De fleste av overnattingsstedene har kodelås som du mottar ved å kontakte Lia Gård (62 46 65 00) før avreise fra Rena.
 • Ved de fleste overnattingsstedene kan man kjøpe hermetikk, suppeposer og knekkebrød.
 • Matbutikk og kafé i Rena sentrum åpen til kl. 22.00
 • Skyss til Koppang st. Lia Kirke åpen døgnet rundt – 3 tidebønner hver dag.
 • Ytre Rendal kirke (62 46 84 69 – kirkekontoret)
 • Otnes Sentrum: butikken er åpen til kl. 18.00, og bensinstasjon med matvarer/post til kl. 21.00
 • Øvre Rendal kirke (62 46 84 69 - kirkekontoret)
 • Øvre Rendal: Butikkene er åpne til kl. 17.00

Turfolder PDF til utskrift

Oversikt over hele leden fra Rena til Trondheim

200 km 12 dager
Pilegrimssteinen på Åkre

Pilegrimssteinen på Åkre

Avstand:Ved leden
Les mer
Lavvo ved Skorsåsetra

Lavvo ved Skorsåsetra

Telefon:62 46 65 00
Les mer
Pilegrimslavvo ved Søndre Kvanntjønna

Pilegrimslavvo ved Søndre Kvanntjønna

Mobil:45004563
Les mer