Pilegrimsbu i Øyer

Rett ved Gudbrandsdalsleden på Ensby i Øyer, er byggingen godt i gang på Gudbrandsdalsledens andre pilegrimsbu. På den flotte utkikkstomta i Tyttebærskogen blir det tilgang til både toalett, vann, informasjon, wifi og strøm til å lade GPS og mobil. Det blir også sitteplasser under tak for et kjærkomment pust i bakken.

Foto: Meik Weidner

På byggeplassen er tradisjonshåndverker Meik Weidner fra Weidner AS godt i gang med oppsettet av Pilegrimsbua. Her blir det benyttet tradisjonelle byggeteknikker som tørrmuring og bindingsverk og byggematerialene består av skifer fra lokalt steinbrudd og treverk fra området. I tillegg vil det bli brukt gjenbruksmaterialer, da bærekraft og miljøvennlige løsninger er en viktig del av prosjektet.

Pilegrimsbua er et resultat av Servicebuprosjektet som er ledet av Nasjonalt Pilegrimssenter med finansiering fra Sparebankstiftelsen DnB. Bua på Ensby kommer opp i godt samarbeid mellom Nasjonalt pilegrimssenter og Regionalt Pilegrimssenter Dale-Gudbrand, og det er tradisjonshåndverker Meik Weidner som tar byggeprosessen hele veien fra start til slutt.

Bua vil være til glede for både lokale turgåere og for langvandrende pilegrimer og vil stå klar til pilegrimssesongen 2022.

Foto: Lisa Skjellfjord

Godt mottatt

Nyheten om Pilegrimsbua blir møtt med mye entusiasme og interesse, noe som vises i fine kommentarer på nett, hyggelige besøk på byggeplass og involverte kursdeltakere på praktisk kurs i tørrmuring. På bildet ser vi kursinstruktør Meik Weidner fra kurs i november 2021 som demonstrerer fremgangsmåte for tilpasning av stein. I lenke under finner dere en flott artikkel om Pilegrimsbua som står på Øyer Kommune sine nettsider:
Les artikkel
Flotte, lokale byggematerialer.
Foto: Meik Weidner
Her pakkes muren,- kvalitet både på inside og på utside.
Foto: Lisa Skjellfjord
Denne flotte utsikten kan vandrerne nyte fra gapahuken på bua til sommeren.
Foto: Lisa Skjellfjord