Overnatting

Utstein Pilegrimsgard

Ligger langs Kystpilegrimsleia
Velkommen til vertskap med engasjerte frivillige medarbeidere med stort hjerte for pilegrimer, stillhet, enkelthet og det gode fellesskapet.

Kontaktinfo.:

Arvid Kaspersen

e-post:

utsteinpilegrimsgard@kyrkja.no

Telefon:

+47 46815769

Utstein Pilegrimsgard ligger i naturskjønne omgivelser på Mosterøy like nord for Stavanger. Her er det en unik natur helt i havgapet med mange fine turmuligheter. Pilegrimsgarden ligger i gåavstand til det snart 1000 år gamle Utstein kloster, høydedraget Mastravarden, Fjøløy fyr og Fjøløy fort. På fine dager kan du se halve Rogaland fra disse stedene.

Pilegrimsgarden er preget av enkelhet og skjønnhet. Alle rom har eget bad og vi serverer hjemmelaget mat. Vi ønsker å legge til rette for at våre gjester skal få oppleve stillhet og ro og kjenne etter hva som gir dem livsmot og håp. Velkommen til en gjestfri rasteplass på livet reise!

Informasjon om overnatting om priser.

Overnatting i sesongen 19.6. - 16.8.2020. Kl. 12:00 - 18:00 for dagsbesøkende.

Ved overnatting: Ankomst og avreise avtales ved bestilling.

Om sommeren er Pilegrimsgarden gjestehus for pilegrimer i hele skoleferien. Resten av året har vi ulike arrangementer, men pilegrimer er alltid velkomne når det er ledig kapasitet. Vi anbefaler at våre gjester bestiller overnatting i god tid på grunn av begrenset kapasitet.

Priser på Pilegrimsgarden: Fra kr 350,- pr person i dobbeltrom og kr 500,- pr person i enkeltrom. Tillegg for sengetøy og frokost.

Enkelt og fint soverom fra Pilegrimsgarden
Stille rom

Stille rom

Ta deg god tid når du er på Utstein og delta gjerne på morgenbønn og kveldsbønn i Stille rom om du ønsker det. Det blir også middagsbønn i klosteret hver dag, mulighet for å tenne lys eller skrive en ned et bønneønske som blir løftet opp ved alteret daglig.

Reisebeskrivelse

Reise med egen båt:

Reiser du med egen båt langs kysten, vil det være mulighet for å legge til kai både på Fjøløy kai innerst i Fjøløysundet og på Finnesand kai like ved Utstein kloster hotell på Mosterøy. Fra Fjøløy kai er det rundt 30 minutter å gå til Utstein kloster og Utstein Pilegrimsgard. Fra Finnesand kai er det fem minutter å gå til Pilegrimsgarden og 15 minutter å gå til klosteret.

Reise med egen bil:

Med egen bil kommer du fram ved å kjøre E 39 og så følge skiltene mot Utstein Kloster. Pilegrimsgarden ligger like ved veien mellom hotellet og klosteret.

Dersom noen har ledig plass i egen bil: Si gjerne fra til Pilegrimsgarden på forhånd, da kan vi kanskje kople skyss på den måten.

Buss fra Stavanger:

Buss nr.10 går hver time mellom Stavanger og Rennesøy (holdeplass 24 i Stavanger). Enkelte ruter har overgang til buss nr. 33, Fjøløy/ Mosterøy ved Sokn bomstasjon. Dersom det ikke går buss det siste stykket, kan du bli hentet. Se også nedenfor.

Ruteinformasjon finner du på www.kolumbus.no

Buss fra Bergen / Haugesund:

Det går kystbuss fra Aksdal hver annen time. Gå av på Askjekrysset og ta eventuelt buss 33 som nevnt ovenfor. Dersom det ikke går buss det siste stykket, kan du bli hentet. Se også nedenfor.

Ruteinformasjon finner du på www.kystbussen.no

Henting ved Askjekrysset ved E 39:

Det er 7 km fra E 39 til Pilegrimsgarden.

Hvis det ikke går buss det siste stykket når du skal til oss, er det mulig å bli hentet ved Askje-krysset etter nærmere avtale. Send oss helst en e-post i god tid om du trenger å bli hentet. Det er fint om du vil betale kr 50,- pr vei for å bli hentet.

E-post: retreat@utsteinpilegrimsgard.no

Du kan eventuelt ringe oss på telefon 468 15 769.

Mer informasjon

Du kan lese mer om både Utstein kloster og de andre nøkkelstedene langs kystpilegrimsleia her:

https://pilegrimsleden.no/artikler/nokkelstader-og-nokkelomrade-langs-kystpilegrimsleia