Pilegrimsleden | Ullensaker kirke, Romeriksdomen
Kirke

Ullensaker kirke, Romeriksdomen

Ligger langs Gudbrandsdalsleden
Ullensaker kirke, også kalt Romeriksdomen, er en langkirke fra 1958 bygget i mur.

Telefon

(+47) 639 26 520

Åpent

Gudstjeneste hver søndag kl. 11.00. Kirketjener arbeider i hovedsak på kirkegården gjennom sommeren, han kan åpne kirken. For grupper som ønsker å se kirken, ta kontakt på 66 10 81 45.

Avstand

Ved leden

E-post

ullensaker@ullensaker.kirkene.net

Ullensaker kirke ligger på en bakkerygg med vidt utsyn over åpent landskap. Kirken er oppført på samme tomt som den forrige kirken fra 1768, som brant i 1952.

Innvendig er betongveggene pusset og malt og rikt dekorert. Kunstmaleren Alf Rolfsen har stått for både fargevalg og freskomalerier på vegger og i taket. Maleriene rundt korbuen på skipets østvegg viser sol og måne, Helligåndsduen, den paradisiske tilværelse, syndefallet, utdrivelsen fra Paradis, brodermordet og mennesket i arbeid. Korets østvegg har bilder av den tronende Kristus og evangelistene. I himlingen er det malt stjerner og kors, og en hjortefrise pryder nedre del av nordveggen.

Den rikt dekorerte altertavlen er et bilthuggerarbeid fra 1633. Døpefonten i kleberstein, med romansk ringkjede-dekor, er fra ca. 1140 og kommer fra Gudbrandsdalen. Prekestolen har bildefelt med evangelistene malt grått i grått. Prekestolhimlingen er delvis rekonstruert etter den som gikk tapt i brannen i 1952.

Foto: www.kirkesøk.no

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.