Overnatting

Tautra Mariakloster (nonne-kloster)

Ligger langs St. Olavsleden
Tautra Mariakloster er et nonnekloster i Cistercienserordenen. Klosteret ble opprettet i 1999, og det nye klosterbygget sto ferdig i 2006. Klosteret har ikke mulighet til å ta imot pilegrimer for overnatting i sesongen 2024. Pilegrimer kan besøke kapellet og delta på tidebønn, samt kjøpe produkter i klosterbutikken som nonnene har laget.

Åpent

Hele året bortsett fra januar måned

Booking

Kun forhåndsbooking, begrenset plass

Pris:

Kr. 200,- for første natt, inkl. seng, dusj og bruk av kjøkken.

Ved beskjed på forhånd: Kveldsmat og frokost kr. 200,-

Ekstra natt kr. kr. 525 for overnatting og kr. 425 for full kost

Husene nonnene bodde i de første årene, brukes nå som gjestehus/ pilegrimsherberge. Nonnene feirer messe og ber syv tidebønner hver dag. (Se informasjon og bønner på hjemmesiden). Nonnene livnærer seg ved produksjon av urtesåpe, balsam og hudkrem. Et besøkssenter med utstilling om cistercienserlivet er åpent hver dag. klosterbutikken er åpen daglig i sommersesongen, og i hver helg vår og høst.

Vi tilbyr overnatting i gjestehuset dersom det er ledig plass og gjestehuset er åpent. Pilegrimer bør melde ankomst - helst dagen før da vi ikke alltid har plass. Dette kan gjøres på gjest@tautra.no telefon 74 80 85 51 i tiden kl. 10.00 - 12.00 eller kl. 15.00 - 17.00. Eventuelt kan man sende SMS til 406 72 655.

Pilegrimer må ankomme før kl.19, (ring på ved døren til venstre for kirken) og det skal være stille i husene etter kl.20.30. Gjestene kan bruke dusj i 1. etasje og lage kveldsmat og frokost i kjøkkenet. Vi feirer katolsk messe kl. 08.10 på hverdager og kl. 09.00 på søndager. Våre messer og tidebønner er åpne for alle. Pilegrimer må sjekke ut innen kl.12 neste dag, men kan delta på middagsbønn/sekst kl.12.15. Ved bruk av sengetøy, vennligst skift sengetøy for neste gjest. Se for øvrig hjemmesiden.

Prisen for èn overnatting er kr. 200 for seng og dusj og bruk av kjøkken. Kveldsmat og frokost ved beskjed på forhånd koster kr.200,-

Ved ønske om mat eller flere netters opphold, betales vanlig gjestepris: kr. 525 for overnatting og kr. 425 for full kost.

I høysesongen er gjestehuset ofte fullt, og vi kan ikke tilby middag, men man kan kjøpe middag på Klostergården 2 km’s gange fra klosteret.

Dette overnattingstilbudet gjelder bare for pilegrimer.