Pilegrimsleden | Sygard Grytting - middelalderloft
Overnatting

Sygard Grytting - middelalderloft

Ligger langs Gudbrandsdalsleden
Overnatt på pilegrimsloft fra 1300-tallet på denne flotte storgården

Nett

www.grytting.com

E-post

post@grytting.com

Telefon

+47 913 06 750/ +47 936 58 013

Pris

Fra 425 kr per pers (pilegrimsloftet) Fra NOK 1980 kr per pers i dobbeltrom m/ frokost og middag, omvisning og kaffe

Åpent

Gardshotell 1. juli - 11. august/ Herberge15.5 - 15.9 etter avtale

Avstand

Ved leden

Merk

Herberge. Dusj/WC & Kjøkken. Ha med sovepose i herberge. Frokost kr 140. Treretters middag og omvisning kr 495 i juli. Suppe kr 150. Laken og to håndklær kr 145. Eller oppgrader standarden til histori

Sygard Grytting er en gammel storgård som i dag drives som småhotell. Kolgroper, rike gravfunn fra 300–tallet og mange gravhauger fra vikingtida vitner om tidlig bosetting og mektige slekter i dette området. Dagens eier Stig Grytting er 16 generasjons eier av gården med start i 1534. Sannsynligvis har gården tilhørt samme slekt enda lenger, og så langt tilbake som til 1300-tallet.

Foruten hotelldriften har gården et middelalderloft som blir benyttet som herberge for pilegrimer på vei nordover mot Nidaros, i dag så vel som i senmiddelalderen (ca. 1300 til 1500). Loftet er fredet og stammer fra 1300, med ombygging fra 1780. Loftet har 20 sengeplasser og er innredet slik det alltid har vært. Gjestene bruker egen sovepose eller lakenpose sammen med herbergets saueskinnfeller. Loftet har bad med dusj/wc.

Frokost og middag, eller "mårråverd" og "nattverd", serveres i gildestugu. Til middag kan du kan enten nyte stedets treretters middag eller bestille pilegrimssuppe. Det er lurt å bestille på forhånd.

En nyrestaurert bygning, "Fantstugu", fungerer som hjelpebygning til middelalderherberge. Her er det selvstellskjøkken, losji for inntil 5 personer vår og høst når det er kaldt og ellers ved lukkede arrangement. Har også badstue/tørkerom, dusj/wc, ekstra dusj.

Utenom hovedsesongen er det lurt å ringe før ankomst, slik at det er folk til å ta i mot.

Dette overnattingsstedet er akkreditert og anbefalt av Nasjonalt Pilegrimssenter. Det har møtt samme krav og holder samme standard som overnattingsstedene langs Camino de Santiago og Via Francigena.

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.