Overnatting

Sygard Grytting - middelalderloft

Ligger langs Gudbrandsdalsleden
Overnatt på pilegrimsloft fra 1300-tallet på denne flotte storgården

Pris

Fra 500 kr per pers (pilegrimsloftet) Fra NOK 2250 kr per pers i dobbeltrom m/ frokost og middag, omvisning og kaffe

Åpent

Gardshotell 1. juli - 11. august/ Herberge15.5 - 15.9 etter avtale

Avstand

Ved leden

Merk

Herberge. Dusj/WC & Kjøkken. Ha med sovepose i herberge. Frokost kr 200. Treretters middag og omvisning kr 600 i juli. Suppe kr 200. Laken og to håndklær kr 160. Bare håndklede 50.-

Sygard Grytting er en gammel storgård som i dag drives som småhotell. Kolgroper, rike gravfunn fra 300–tallet og mange gravhauger fra vikingtida vitner om tidlig bosetting og mektige slekter i dette området. Dagens eier Halvor Grytting er 17. generasjons eier av gården med start i 1534. Sannsynligvis har gården tilhørt samme slekt enda lenger, og så langt tilbake som til 1300-tallet.

Foruten hotelldriften har gården et middelalderloft som blir benyttet som herberge for pilegrimer på vei nordover mot Nidaros, i dag så vel som i senmiddelalderen (ca. 1300 til 1500). Loftet er fredet og stammer fra 1300, med ombygging fra 1780. Loftet har 20 sengeplasser. Gjestene bruker egen sovepose eller lakenpose sammen med herbergets saueskinnfeller. Loftet har bad med dusj/wc.

Frokost og middag, eller "mårråverd" og "nattverd", serveres stort sett i hovedbygningen. Til middag kan du kan enten nyte stedets treretters middag eller bestille pilegrimssuppe. Det er lurt å bestille på forhånd.

En restaurert bygning, "Fantstugu", fungerer som hjelpebygning til middelalderherberge. Her er det selvstellskjøkken, losji for inntil 2 personer vår og høst når det er kaldt og ellers ved lukkede arrangement. Har også badstue/tørkerom, dusj/wc, ekstra dusj.

Utenom hovedsesongen er det lurt å ringe før ankomst, slik at det er folk til å ta i mot.

Dette overnattingsstedet er akkreditert og anbefalt av Nasjonalt Pilegrimssenter. Det har møtt samme krav og holder samme standard som overnattingsstedene langs Camino de Santiago og Via Francigena.