Stjørdal museum Værnes

Ligger langs St. Olavsleden
Stjørdal museum Værnes holder til på den gamle prestegården like øst for Værnes kirke.

Adresse

Prestmovegen 2, 7500 Stjørdal

Telefon:

74 82 70 21

Web

https://stjordalmuseum.no/

Stjørdal museum Værnes er et kulturhistorisk museum som ligger på Værnes gamle prestegåd. Museet er bygget opp rundt Martin Moes store samling av antikviteter og naturhistorisk materiale. I den gamle prestegårdsbygningen er en del rom møblert med stilmøbler og "bondemøbler" fra 1700- og 1800-tallet. Til prestegården hører en hage i engelsk stil fra 1800-tallet. I Hæsjgata ligger en rekke eldre bygninger som er flyttet dit fra Stjørdal sentrum.

På museumsområdet finnes også en gravhaug fra vikingtiden og rester etter en kalkovn fra middelalderen. Like ved museet ligger Værnes kirke, en meget godt bevart steinkirke fra ca. 1140. Om sommeren er det felles omvisning i kirken og på museumsområdet. Restaurert låve åpnet 2005 med studiomagasin, skiftende utstillinger og verksted for håndverkskurs. Prestegårdskafeen med servering av enkle retter er åpen i sommersesongen. Utleie av lokaler til næringsliv og private for møter, selskap etc. hele året.

De har åpent man-fre hele året og utvidet åpningstider om sommeren.
Prestegårdskaféen med servering av enkle retter er åpen i sommersesongen

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.