Kulturminne

St. Olavsormen

Ligger langs Kystpilegrimsleia
St. Olavsormen

Hvordan komme dit?

Følg RV44 fra Egersund i retning Hellvik. Like før du ankommer Hellvik kan du se ormen to steder i innsjøen på høyre hånd. I Moibukta, like før du kjører ut av Eigersund kommune og inn i Hå kommune, (W3W: poplåten.barnesangen.inspirert) finner du skilt med informasjon om geologien i Moibukta. Vi samarbeider for tiden med grunneiere i området for å gjøre større deler av den 2 km lange ormen tilgjengelig.

Varighet: 0 timer

Vis hensyn:

  • Parker på parkeringsplassen, og vis respekt for privat land.
  • Ta hensyn til dyr langs ruten.
  • Husk å lukke grinder og porter slik at dyr ikke forsvinner.
  • Hunder må være i bånd.
  • Etterlat kun fotspor!

https://magmageopark.no/nb/discover-experience/locations/stolavsormen-no/

Olav den hellige i kamp med ormen. Foto: Magma Geopark.

Kultur og historie


En legende sier at det en gang var en ond orm, Midgardsormen, som bodde i havet. Den var 2 kilometer langt og kroppen var minst 10 meter tykk. En dag bestemte Midgardsormen seg for å flytte fra sjøen til en innsjø, men dessverre for den store slangen møtte den kong Olav. Slangen og kong Olav startet et stort slag for å bestemme Eiges skjebne. Kampen fortsatte i flere dager og netter til kong Olav endelig klarte å drepe ormen på sletten på Eige. Som bevis på kong Olavs seier, har ormens kropp blitt forvandlet til den lange, gresskledde, svingete åsen som du kan se her.

https://magmageopark.no/nb/discover-experience/locations/stolavsormen-no/

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.