Overnatting

Selbusjøen Hotell og Gjestegård

Ligger langs Romboleden
Velkommen til Selbusjøen Hotell & Gjestegård - et trivelig hotell i historiske omgivelser. Nydelig beliggenhet ved Selbusjøen.

Epost

post@selbusjoen.no

Web

www.selbusjoenhotell.no

Tlf

73 81 11 00

Adresse

Havernesset 15, 7580 SELBU

Standard

Hotell. Rom. Middag. Frokost.

Åpent

Hele året

Priser

Fra kroner 840,- pr person I dobbeltrom inkludert frokost

Avstand

64 km til Trondheim, 1 km fra leden

Siden 1850 har det vært stor virksomhet på eiendommen Haverneset i Selbu, som i dag er Selbusjøen Hotell & Gjestegård. Eiendommen ble opprinnelig utbygd for kjøpmann Fredrik Birch fra Trondheim, som i 1850 etablerte Selbus`s første handelshus med kong Oscars godkjennelse.

Birch var en driftig kar og utvidet snart virksomheten med bakeri, postkontor og produksjon og salg av kvernsteiner fra et brudd som ble kalt Kvittyten ved Kvernfjellvatna. Gårdsdriften ble dessuten ivaretatt på fremragende vis. Opplyst som han var ble Birch en foregangsmann. Han var en av de første i Trøndelag som sådde timotei og tok i bruk kunstgjødsel.

I 1898 overtok sønnen Paul Birch. Han nedla etter en tid kvernsteinsdriften og tilbød inspeksjonsstua ved bruddet til Trondhjems Turistforening som turisthytte. Den øvrige virksomheten drev han til 1915, men solgte da eiendommen til Selbu Turberkuloseforening, som ønsket å etablere et tuberkulosesanatorium på Haverneset.

Etter at sanatoriet ble nedlagt i 1955 ble eiendommen tatt i bruk som aldershjem og helsesenter frem til 1987. Da hadde kommunen bygget nytt helsesenter i Selbu sentrum, og eiendommen ble overtatt av hotellekteparet Toril og Arild Øien som etablerte Selbusjøen Hotell og Gjestegård 1988.

Selbusjøen Hotell og Gjestegård har komfortable 58 rom for overnatting, restaurant med fokus på lokale og kortreiste råvarer med der tilhørende god drikke.

Selbusjøen Hotell & Gjestegård AS er stolte medlemmer av De Historiske Hotel & Spisesteder. Et medlemskap som forplikter kvalitet og service.

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.