Overnatting

Ryphusan

Ligger langs Gudbrandsdalsleden
Foto: Hans-Jacob Dahl
Ryphusan er åpen for enkeltvandrere i 2023. Større grupper bes benytte seg av andre alternativer.

Telefon

+47 918 58 093

Adresse

Forbregdsetra Vinstradalen, Vinstradalsveien 1511, 7340 Oppdal

Pris

250 kr per person (utgifter til mat kommer i tillegg)

Åpent

Åpent fra 10. juni til 01. oktober. Ubetjent.

Avstand

Ved leden

Merk

Ubetjent. Selvhushold. Ha med sovepose og putetrekk. Eget matvarelager.

Merk

Kun Drop-in

Etter å ha passert pilgrimledens høyeste punkt kommer vandreren ned i en nydelig seterdal - Vinstradalen. Ryphusan er de innerste setrene i dalen og det er 3 gårder i Oppdal som har seter her. Vinstradalen er en parallell sidedal til Drivdalen hvor E-6 og jernbane går. Dalen er en V- dal med en canyon nederst. Området har et rikt planteliv og en interessant geologi.

Ryphusan har ikke bestilling. Her er det "førstemann til mølla" prinsippet som gjelder. Hytta har 8 sengeplasser på brisk, samt 2 ekstra madrasser. Telt med 4 feltsenger er også tilgjengelig. Det er viktig og merke seg at hytta er ubetjent. Alle må ha med egen sovepose og eget putevar.

Matvarer kan kjøpes på hytta fra eget matvarelager. Det inneholder blant annet middagsretter på boks, pålegg, knekkebrød, havregryn mm.

Betaling for opphold og mat kan skje kontant på stedet i egen boks, ved Paypal eller Vipps. Giro med info er lagt ut i hytta.

Da hytta ligger langt til fjells (og er ubetjent), ønsker vi at den skal være forbeholdt enkeltvandrere. Vi ber derfor kommersielle/organiserte grupper om å benytte seg av andre alternativer.