Overnatting

Ryphusan

Ligger langs Gudbrandsdalsleden
PÅ GRUNN AV KORONAVIRUS/ COVID-19 SITUASJONEN: RYPHUSAN ER STENGT I 2020

Adresse

Forbregdsetra Vinstradalen, 7340 Oppdal

Pris

200 kr per person (utgifter til mat kommer i tillegg)

Åpent

Closed 2020

Avstand

Ved leden

Merk

Ubetjent, selvhushold. Ha med sovepose. Matvarer kan kjøpes på hytta fra eget matvarelager.

Ryphusan eller Ryphussæteren er et seterfjøs ombygd for å ta imot pilegrimer. Et av de mest særpregede overnattingsstedene på hele pilegrimsleden.

Etter å ha passert pilegrimsledens høyeste punkt kommer vandreren ned i en nydelig seterdal - Vinstradalen. Ryphusan er de inneste setrene i dalen og det er 3 gårder i Oppdal som har seter her. Vinstradalen er en paralell sidedal til Drivdalen hvor E-6 og jernbane går. Dalen er en V-dal med en canyon nederst. Området har et rikt planteliv og en interessant geologi.

Det er tilbud om selvhushold på Ryphusan. Det betyr at det finnes et matvarelager som inneholder middagsretter, pålegg, knekkebrød, havregryn og lignende, som kan kjøpes på hytta.

Det er viktig å merke seg at hytta er ubetjent, og vandreren må ha med seg sovepose. Hytta har 10 sengeplasser. I tillegg er det satt opp en lavvo med 5 feltsenger. Det er ikke mulig å forhåndsbestille plass på Ryphusan.

Betaling for opphold og mat kan skje kontant på stedet i egen boks, ved Paypal eller med giro som er lagt ut i hytta.

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.