Pilegrimsleden | Ringve musikkmuseum og kafé
Kulturminne

Ringve musikkmuseum og kafé

Spesialmuseum for musikk og musikkinstrumenter

Nett

www.ringve.no

E-post

post@ringve.no

Telefon

+47 738 70 280

Adresse

Lade allé 60, 7041 Trondheim

Åpent

Mandag–søndag: 10–17

Ringve museum er opprinnelig et gårdsanlegg som en gang var eid av rådmann Jan Wessel, far til Peter Wessel Tordenskjold. Som Peter Wessel Tordenskiolds (1690-1720) barndomshjem er samling spesielt knyttet til ham og hans samtid.

Fra 1950–tallet ble bygningene bygd om til musikkhistorisk museum etter initiativ av den russiskfødte Victoria Backhe. Siden starten i 1952 har omkring 2.000 instrumenter fra alle verdenshjørner funnet veien til Ringve. Låven er ombygd til konsertsal, og i hovedbygningen finnes en unik samling av eldre musikkinstrumenter.

Ringve er en av de gamle lystgårdene på Lade i Trondheim med bygninger fra 1700-,1800- og 1900-tallet. Den botanisk hagen på 130 dekar omkranser bygningene og utgjør en vakker ramme.

Ringve Museum har også en flott kafé som følger åpningstidene. Her byr de på vafler med syltetøy og rømme, kaker, smørbrød og varme måltid basert på tradisjonell, norsk husmannskost.

Foto: Wikimedia Commons / Public domain

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.