Overnatting

Pilegrimssenter Dale-Gudbrand

Ligger langs Gudbrandsdalsleden
Informasjon og overnatting på historiske Dale-Gudbrands Gard

Telefon

+47 456 04 608

Adresse

Hundorpgeilen, 2647 Sør-Fron

Pris

Fra 400 kr per pers.

Åpent

Åpent 4.6 -1.9 12 -18

Avstand

Ved leden

Merk

Kun for pilegrimer. Ta med sovepose

Dale-Gudbrands Gard er pilegrimssenter, Opplands tusenårssted og arrangementslokale. Pilegrimssenteret, pilegrimssenter Dale-Gudbrand, på stedet fungerer som et informasjonssenter og tilbyr også enkel overnatting med selvhushold. Forøvrig har senteret ansvar for å utvikle leden og vandringen i regionen. Overnattingsstedet har fire rom med plass til ti gjester.

Stedet er oppkalt etter Dale-Gudbrand som skal ha vært en sentral høvding som her på 1000-tallet. Han møtte Olav den Hellige, da kjent som Olav Haraldson, konge av Norge under hans kristningsferd i dalstrøkene. Snorres Heimskringla forteller hvordan kong Olav fikk Dale-Gudbrand og bøndene til å aksepterte kristendommen og Dale-Gudbrand til å bygge en kirke på gården sin. Både før og etter dette har gården på Hundorp vært en av de fremste storgårdene i regionen.

Kontakt: tlf +47 456 04 608 E-post dale-gudbrand@pilegrimssenter.no eller pilegrim@gudbrandsdalsmusea.no

Dette overnattingsstedet er akkreditert og anbefalt av Nasjonalt Pilegrimssenter. Det har møtt samme krav og holder samme standard som overnattingsstedene langs Camino de Santiago og Via Francigena.