Pilegrimsleden | Pilegrimssenter Dale-Gudbrand
Overnatting

Pilegrimssenter Dale-Gudbrand

Ligger langs Gudbrandsdalsleden
Informasjon og overnatting på historiske Dale-Gudbrands Gard

Nett

http://gudbrandsdalen.pilegrimsleden.no/

E-post

pilegrim@gudbrandsdalsmusea.no

Telefon

+47 456 04 608

Adresse

Hundorpgeilen, 2647 Sør-Fron

Pris

Fra 350 kr per pers.

Åpent

Hele året. Sesong fra 1. juni til 1. oktober

Avstand

Ved leden

Merk

Kun for pilegrimer. Leie av sengeklær på forespr

Dale-Gudbrands Gard er pilegrimssenter, Opplands tusenårssted og arrangementslokale. Pilegrimssenteret, pilegrimssenter Dale-Gudbrand, på stedet fungerer som et informasjonssenter og tilbyr også enkel overnatting med selvhushold. Forøvrig har senteret ansvar for å utvikle leden og vandringen i regionen. Overnattingsstedet har fire rom med plass til ti gjester.

Stedet er oppkalt etter Dale-Gudbrand som skal ha vært en sentral høvding som her på 1000-tallet. Han møtte Olav den Hellige, da kjent som Olav Haraldson, konge av Norge under hans kristningsferd i dalstrøkene. Snorres Heimskringla forteller hvordan kong Olav fikk Dale-Gudbrand og bøndene til å aksepterte kristendommen og Dale-Gudbrand til å bygge en kirke på gården sin. Både før og etter dette har gården på Hundorp vært en av de fremste storgårdene i regionen.

Kontakt: tlf +47 456 04 608 E-post dale-gudbrand@pilegrimssenter.no eller pilegrim@gudbrandsdalsmusea.no

Dette overnattingsstedet er akkreditert og anbefalt av Nasjonalt Pilegrimssenter. Det har møtt samme krav og holder samme standard som overnattingsstedene langs Camino de Santiago og Via Francigena.

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.