Pilegrimssenter

Pilegrimssenter Dale-Gudbrand

Ligger langs Gudbrandsdalsleden
Gudbrandsdalsmusea AS Pilegrimssenter
Pilegrimssenter Dale-Gudbrand ligger midt i Gudbrandsdalen og halvveis mellom Oslo og Trondheim. Velkommen innom for en hyggelig prat eller for overnatting underveis langs Gudbrandsdalsleden.

E-post:

pilegrim@gudbrandsdalsmusea.no

Telefon:

(+47) 456 04 608

Adresse:

Hundorpgeilin 12, 2647 Sør-Fron

Åpningstider:

10. juni -1 september: Hver dag fra kl. 8 - 18. 1 september - 9. juni: Ukedager kl. 9 - 16. Ellers på tilkalling

Merk!:

Pilegrimssenteret har overnatting med delt dusj/wc. Selvhushold. Gratis internett. Vaskemaskin. Gardsbutikk

Dale-Gudbrands Gard er pilegrimssenter, Opplands tusenårssted og arrangementslokale. Pilegrimssenteret på stedet fungerer som et informasjonssenter og tilbyr også enkel overnatting med selvhushold. Forøvrig har senteret ansvar for å utvikle leden og vandringen i regionen. Overnattingsstedet har fire rom med plass til ti gjester.

Stedet er oppkalt etter Dale-Gudbrand som skal ha vært en sentral høvding som her på 1000-tallet. Han møtte Olav den Hellige, da kjent som Olav Haraldson, konge av Norge under hans kristningsferd i dalstrøkene. Snorres Heimskringla forteller hvordan kong Olav fikk Dale-Gudbrand og bøndene til å aksepterte kristendommen og Dale-Gudbrand til å bygge en kirke på gården sin. Både før og etter dette har gården på Hundorp vært en av de fremste storgårdene i regionen.

Daglig leder kan nås på tlf +47 456 04 608 E-post dale-gudbrand@pilegrimssenter.no/ eller på pilegrim@gudbrandsdalsmusea.no

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.