Pilegrimssenter

Pilegrimssenter Dale-Gudbrand

Ligger langs Gudbrandsdalsleden
Pilegrimssenter Dale-Gudbrand ligger midt i Gudbrandsdalen og halvveis mellom Oslo og Trondheim. Velkommen innom for en hyggelig prat eller for overnatting underveis langs Gudbrandsdalsleden.

E-post:

dale-gudbrand@pilegrimssenter.no

Telefon:

(+47) 456 04 608

Adresse:

Hundorpgeilin 12, 2647 Sør-Fron

Åpningstider:

1. juni -1 september: Hver dag fra kl. 8 - 9/ 12- 18. 1 september - 1. juni: Ukedager kl. 9 - 16. Ellers etter avtale

Merk!:

Pilegrimssenteret har overnatting med delt dusj/wc. Selvhushold. Gratis internett. Vaskemaskin. Gardsbutikk

Annet

Ligger på Dale-Gudbrands gard. 100 m fra leden

Dale-Gudbrands Gard er pilegrimssenter, Opplands tusenårssted og arrangementslokale. Pilegrimssenteret på stedet fungerer som et informasjonssenter og tilbyr også enkel overnatting med selvhushold. Forøvrig har senteret ansvar for å utvikle leden og vandringen i regionen. Overnattingsstedet har fire rom med plass til ti gjester.

Stedet er oppkalt etter Dale-Gudbrand som skal ha vært en sentral høvding som her på 1000-tallet. Han møtte Olav den Hellige, da kjent som Olav Haraldson, konge av Norge under hans kristningsferd i dalstrøkene. Snorres Heimskringla forteller hvordan kong Olav fikk Dale-Gudbrand og bøndene til å aksepterte kristendommen og Dale-Gudbrand til å bygge en kirke på gården sin. Både før og etter dette har gården på Hundorp vært en av de fremste storgårdene i regionen.

Daglig leder kan nås på tlf +47 456 04 608 E-post dale-gudbrand@pilegrimssenter.no/ eller på pilegrim@gudbrandsdalsmusea.no