Overnatting

Østgaard

Ligger langs Borgleden

©Østgaard

Gårdsidyll i særegne omgivelser i Halden

Adresse

Brødenveien 29, 1763 Halden

Østgaard ligger sentralt til like utenfor Halden sentrum, like ved pilegrimsleden. På grunn av sine unike fasiliteter har gården i nyere tid blitt til en storslagen og herskaplig bryllups- og konferansegård.

Den har sterke historiske røtter og er første gang nevnt i skriftlige kilder i år 1390. Våningshuset, slik det står i dag, er fra 1824.

Gjennom generasjoner har det vært drevet tradisjonelt gårdsbruk og i dag det dyrkes 450 mål med korn, hovedsakelig høsthvete. Tidligere ble det også dyrket poteter til fremstilling av eget brennevin. Frem til 1960 var også melkeproduksjon en viktig del av næringsgrunnlaget.

Dagens dyr på gården skaper mye hygge og trivsel for oss som bor her. Også Østgaards gjester setter stor pris på alle fiskene i dammen, endene, kattene og hundene. Dette, sammen med den store flotte hagen, sørger for den totale gårdsidyll.

Gården har overnattingskapasitet til 12-15 personer - i egen leilighet i tilknytning til hovedhuset samt en hybel for inntil 4 pers. Begge overnattingssteder er utstyrt med kjøkken slik at man kan lage sin egen mat.

På området finnes også tennis- og sandvolleyballbane som kan brukes etter avtale.