Kulturminne

Museet Kystens arv | Nøkkelsted

Ligger langs Kystpilegrimsleia

Foto: Toralf Neraas

Museet Kystens arv bevarer tradisjonell båtbygging ved at kunnskapen får leve i håndverkerne som arbeider på stedet. Besøk båtbyggerne i deres båtbyggeri og lær mer om arbeidet de gjør for å bevare norsk kulturarv.

Stempel:

Tilgjengelig i resepsjonen og utenfor museet

Omvisninger:

Se mer info i lenke under her.

Åpningstider:

Kl. 11.00 - 16.00 alle dager unntatt mandager

Kontakt:

E-post: kystensarv.post@mist.no
Tlf.: 73 85 55 60

Museet Kystens Arv

Museet Kystens Arv ligger sørvendt og vakkert til ned mot fjæresteinene i Stadsbygd. Museet har en av landets største samlinger med klinkbygde råseglbåter og ikke minst et aktivt båtbyggeri hvor du kan komme inn å se båtbyggerne i arbeid. Vi har flere utstillinger hvor du i ro og mak kan bli med på en reise i midtnorsk kystkultur og bruk av klinkbygde tradisjonsbåter. Vi tar vare på de edleste av kystfolkets tradisjoner: Handverket, historiene og samarbeidet. Vi er et levende museum, og tilbyr aktiviteter for hele familien. Cafe og museumsbutikk har samme åpningstider som museet.

Informasjon om priser og bestilling finner du her.

Åfjordsbåter: Tre halvfjerminger på rekke og rad, bygd i 2002. En liten færing helt bakerst. (Foto: Museet Kystens Arv)
Museet Kystens Arv ligger nydelig og smult til ved Trondheimsfjorden. Bilde er tatt fra spelplassen ved museet. Her settes utespelet Den Siste Viking opp med jevne mellomrom. (Foto: DigitaltMuseum)
Moderne service- og utstillingsbygg i skjønn forening med tradisjonsrike hus, naust og båtbyggerier. (Foto: DigitaltMuseum)